Illustrasjonsbilde. Foto: AP/Jens Meyer
annonse
annonse

En 17 år gammel syrisk asylsøker har innrømmet å ha knivstukket en 24 år gammel tysk kvinne, og har i tillegg uttalt at dette, som en reaksjon på å ha blitt forulempet, er akseptabelt i hans kultur. Det rapporterer avisen Bild.

Den syriske migranten Abdullah står for tiden for retten i Hanover for å ha knivstukket 24 år gamle Vivien, på slutten av mars i år, etter at den unge, tyske kvinnen og hennes fetter og bror havnet i en krangel med syreren.

Abdullah forårsaket alvorlige skader på den 24-årige tyske kvinnen. Flere av hennes ribbein ble brukket, i tillegg til omfattende skader på hennes indre organer, som leveren, fordøyelsessystemet og nyrene.

annonse

I retten har Abdullah hevdet at han er en «mønsterflyktning», og støttet seg på en skriftlig uttalelse fra sin advokat.

– Den tiltalte er vant til at man i hans kultur løser konflikter med kniv. Han beskriver de regionale skikkene på følgende måte: Dersom noen fornærmer, kan man knivstikke. Ved alvorlige tilfeller, kan man drepe vedkommende. Han sier at hans oppførsel ikke er kritikkverdige fra hans religiøse perspektiv, og forstår ikke hvorfor han må være anholdt, sier advokaten

En dom i saken er ventet 11. september.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon