Illustrasjonsbilde. Foto: Wikimedia Commons. Maurice.
annonse
annonse

EU-kommisjonen vil granske en ny skatt som Ungarn har innført for frivillige organisasjoner som hjelper asylsøkere.

Den ungarske loven trådte i kraft lørdag og innebærer at organisasjoner som for eksempel arrangerer kurs for asylsøkere, må betale en skatt på 25 prosent på alle midler de mottar fra utlandet.

EU-kommisjonen vil nå undersøke om den nye loven bryter med EUs eget lovverk.

annonse

– Hvis skatten er til hinder for organisasjonenes arbeid, kan det være et lovbrudd, opplyste EU-kommisjonens talsmann Christian Wigans torsdag.

– Ingen lov skal føre til at armslaget til sivilsamfunnets organisasjoner krymper ved at de hindres i å utføre legitime oppgaver, eller ved at det iverksettes upassende restriksjoner på arbeidet deres eller deres mulighet til å søke om og bruke pengestøtte, sier han.

Den ungarske loven beskriver en rekke aktiviteter som kan føre til skattlegging, blant annet kursvirksomhet og publisering av informasjon for innvandrere ettersom dette anses for å være propaganda.

annonse

Den nye loven har allerede ført til at utdanningsinstitusjonen Central European University har måttet avlyse et masterprogram for asylsøkere for å slippe å bli skattlagt.

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon