Både Aftonbladet og Expressen tar krafttig stilling mot Sverigedemokraterna på valgdagen. Begge avisene oppfordrer leserne sine til ikke å stemme på partiet. Foto: Pontus Lundahl / SCANPIX
annonse
annonse

To politikere fra Sverigedemokraterna går av, mens sju andre skal granskes internt etter at det ble avslørt at de har hatt kontakt med nazistiske grupper.

Alle ni er kandidater for Sverigedemokraterna i ulike kommuner. Partiet opplyser at også de sju som granskes, vil bli oppfordret til å trekke seg fra partiet.

Det var avisen Expressen og den antirasistiske stiftelsen Expo som tidligere denne uka navnga flere SD-politikere som tidligere har vært medlemmer eller støttemedlemmer av nazistiske organisasjoner som Nationalsocialistisk front og Nordiska motståndsrörelsen.

annonse

SD opplyser til Expressen torsdag at partiet vil be om at kandidaturene til alle ni blir kjent ugyldige før valget 9. september.

I tillegg har to andre lokalpolitikere fra det sterkt innvandringskritiske partiet gått av etter at avisen Dagens ETC avslørte at de hadde kjøpt rasistisk materiell på nettet. Den ene har vært kandidat i en kommune i Småland, mens den andre har vært kandidat i en kommune i Jämtland.

(©NTB)

annonse

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon