Bildet er fra Norges største moske som holder til i Oslo. NTB scanpix.
annonse
annonse

Den iranskfødte menneskerettighetforkjemperen Mohammad Mostafaei skriver i et meningsinnlegg i Drammens Tidende at han er skremt over at det bygges moskeer i Norge.

– Personlig blir jeg skremt når jeg ser at det bygges moskeer i Norge. Det får meg til å tenke på de groteske og urettferdige straffene muslimer i andre land blir utsatt for, skriver Mostafei og viser til den nye stormoskeen som snart er ferdig i Drammen.

Mostafei har skrevet flere bøker der han kritiserer islam og måtte i 2010 rømme Iran da han kom i konflikt med regimet i landet.

annonse

Han bor nå i Drammen og hevder at enkelte imamer hjernevasker barn og unge, og skremmer de til å tro at de ikke kommer til paradis hvis de ikke bruker hijab.

– Noen imamer hjernevasker mennesker, særlig barn og unge er utsatt. De snakker for eksempel om at hijab er bra for jenter og at sharialoven forbyr alkohol. I verste fall lærer de bort at den som ikke bruker hijab og den som nyter alkohol ikke vil komme til paradis, og derfor må straffes, skriver forfatteren.

Mostafi advarer i sitt meningsinnlegg at islams posisjon og makt styrkes som følge av at det bygges moskeer flere steder i Norge.

annonse

– Konsekvensen av å bygge moskeer kan med tiden bli at makt samles i moskeen, og derigjennom styrkes islams posisjon i norsk samfunnsliv. En av hovedgrunnene til at Iran ble en islamsk stat var at shahen (den iranske kongen) ga imamer tillatelse til å bygge moskeer i Iran, skriver han.

Mohammad Mostafaei ble i 2011 tildelt Ossietzky-prisen av Norsk PEN.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon