Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Den tidligere DN-journalisten Jarle Aabø, som står bak Facebook-siden «Nyhetsavisen Ja til bilen i Oslo», en voksende gruppe som allerede har 22 000 medlemmer, meldte seg nylig inn i Miljøpartiet de Grønne. Til Dagsavisen sa Aabø at: 

– Jeg har meldt meg inn og betalt, og er da tilknyttet MDG Vestre Aker. Jeg har kontaktet den lokale partileder og har sagt at jeg har meldt meg inn.

PR-rådgiveren gledet seg til å møte sine nye partikolleger.

annonse

– Det blir gøy å være med på møter, sosiale samlinger og gå på julebord og ikke minst å lære nye ting. Når man melder seg inn i et parti er man ydmyk, men hvis jeg kan bidra med praktiske ting som å kjøre valgkampmateriell, koke kaffe eller steke vafler så bidrar jeg gjerne med det. Jeg har fire barn, så jeg vet hvordan man steker vafler.

Men MDG er skeptiske og har sendt ham et brev med tre spørsmål.

Ett av disse spørsmålene går på om han skal slutte med Facebook-siden. Ifølge partisekretær Lars Gaupset har Aabøs Facebook-gruppe «som hovedfokus å angripe MDG og Oslo-byrådets miljø- og samferdselspolitikk».

annonse

– Rutinemessig og over lengre tid er det blitt lagt ut bilder av MDG-medlemmer på denne siden, som deretter er blitt utsatt for latterliggjøring og til dels grov hets i kommentarfeltene, sier han til Dagbladet.

Til dette svarer Jarle på egen Facebook-side:

– Helt siden 1987 har jeg hatt et sterkt engasjement for miljøsaken. I 1987 var jeg en initiativtakerne til miljøprosjektet «Motgift». Mitt engasjement har hele tiden vært bygget på reinspikka idealisme.

Det er på bakgrunn av paragraf 16.2 i MDGs vedtekter at Aabø kan bli ekskludert, noe som tidligst vil kunne skje under landstyremøtet 7.-9. september.

Der heter det som følger: «Medlemmer som åpenbart motarbeider partiets grunnleggende prinsipper, grovt bryter partiets vedtekter og skriftlige retningslinjer eller som handler på en slik måte at det grovt kan skade partiets omdømme, kan ekskluderes fra partiet».

Kommentar

annonse

Nå må MDG tenke seg godt om. Det må være en gullgruve å få en erfaren journalist, og nå en suksessrik PR-mann som Jarle Aabø inn i stallen. Slike vokser sjelden på trær, han er av den typen som tar seg godt betalt for de beste råd.

Men som MDG-medlem, vil han nok øse ut av sin viten helt vederlagsfritt. En mann med en slik kompetanse kan være den som får MDG opp til de store høyder. Aabø har teft, han vet hvordan man skal få menneskene på kroken til hva som helst, til og med en klimaløgn. Ja, om det skulle være så ille at klimaendringene ikke er så menneskeskapte som MDG har basert sin eksistens på.

Men før han har fått brettet opp ermene, så vil toppene i partiet altså ha ham vekk. De ser nok en rival i Jarle, en som kan true deres ubestridte posisjon. For det dreier seg vel egentlig om makt og penger, som alt annet her i verden. De har funnet miljøvern som sitt bein å gnage på.

Jarle har vært miljøverner lenge før ekteparet Lan Marie og Eivind Trædal ble født.

Men hans engasjement har en annen visjon enn deres, han synes ikke bomringer og fjerning av parkeringsplasser er veien å gå. Det finnes en rekke andre steder der en kan hente de store miljøgevinstene.

Men med et slik snakk, vil han for makthaverne bli oppfattet som en løs kanon på dekk. De kan risikere at han utfordrer vedtatte sannheter, han er dog en konservativ mann og de er ofte kjent som klimaskeptikere. Slike som betviler verdens undergang, og at den også er menneskeskapt. Han er også positiv til bruk av bil, og benekter at den er menneskets aller største fiende. Det er noe muffens her.

Styresmaktene i MDG vantrives sterkt med uenighet og utstøter de som sier dem imot, slik som en sekt, der tvilere blir kjeppjagd. Det finnes lite som er mer forstyrrende enn slike som reiser seg opp i salen, kremter, klør seg sakte under haken, for så å stille spørsmål om vedtatte sannheter. Og ikke falle til ro når de får et innlært svar. Isteden kommer det enda flere spørsmål, som ødelegger hele møtet.

Nei, kanskje de gjør rett. Få denne Aabø ut av MDG så fort som mulig!

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon