Statsminister Erna Solberg (t.h) møtte visegeneralsekretær i FN, Amina Mohammed, på statsministerens kontor torsdag. -Jeg besøker Norge igjen for å styrke våre felles prosjekter og se på hvordan FN skal bevege seg framover med tanke på reformen og hvordan FN skal framstå i framtiden, sier Mohammed. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Reform av FN og Norges innsats for fredsarbeid ble diskutert da statsminister Erna Solberg tok imot visegeneralsekretær i FN, Amina Mohammed.

annonse

Norges jakt på et ledig sete i FNs sikkerhetsråd var trolig også på bordet under besøket i Oslo torsdag.

– Hvert land som arbeider for fred, som følger regler, engasjerer seg i mekling og som samtidig løfter kvinner, gjør et godt grep for å sikre seg et sete i Sikkerhetsrådet, sa Mohammed etter besøket hos statsministeren.

FN er i gang med et stort reformarbeid. Samtidig er utfordringene store med uvillige medlemsland og en politisk dreining mot hver enkelt nasjonalstat.

-FN har verktøyene som skal til for å underbygge og styrke samarbeid som virker. Det trengs i dag mer enn noensinne. Globaliseringen er reell, og vi må håndtere dette i fellesskap. Vi er alle under press, og vi må ta tak i utfordringene i fellesskap, sier visegeneralsekretæren.

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.