Illustrasjosbile. (AP Photo/K.M. Chaudary)
annonse
annonse

Den anti-islamske, nederlandske politikeren Geert Wilders har avlyst en karikaturkonkurranse der motivet skulle vært profeten Muhammed.

Årsaken til avlysningen er ifølge Wilders at han har mottatt dødstrusler, og at han var redd for å sette andre mennesker i fare.

– For å unngå at noen blir ofre for islamsk vold, har jeg besluttet at karikaturkonkurransen ikke blir gjennomført, skriver parlamentarikeren i en uttalelse torsdag.

annonse

Wilders har i flere år hatt politibeskyttelse døgnet rundt som følge av drapstrusler.

Konkurransen var planlagt å gå av stabelen i november inne på kontorene til Wilders Frihetsparti i nasjonalforsamlingen.

Planen har allerede utløst sinte protester i Pakistan, der tusenvis har marsjert mot hovedstaden Islamabad med krav om at regjeringen må kutte de diplomatiske båndene til Nederland.

annonse

Denne uken ble dessuten en pakistansk mann pågrepet i Haag og siktet for å ha planlagt å drepe Wilders.

Nederlands statsminister Mark Rutte stilte i forrige uke spørsmål ved Wilders motiv.

– Hans mål er ikke å skape en debatt om islam. Målet hans er å provosere, sa Rutte.

Statsministeren la imidlertid til at folk i Nederland nyter omfattende ytringsfrihet, og at regjeringen ikke ville stanse konkurransen.

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon