Flere vitner har sett en mann med et tohåndsvåpen i Skien fritidspark eller området rundt. Politiet ber folk holde seg unna. Foto: Geir Norendal / NTB scanpix
annonse
annonse

Sørøst politidistrikt opplyser at de har kontroll på mannen som ble observert i Skien fritidspark med et tohåndsvåpen fredag.

– Politiet bekrefter at vi har kontroll på rett person. Det er nå trygt å ferdes i området rundt Skien fritidsparken igjen, opplyser politiet.

Beredskapstroppen til politiet var fredag formiddag på vei til Skien for å bistå det lokale politiet. I tillegg har Sørøst politidistrikt selv store styrker på plass. Alle nødetater og tilgjengelige ressurser ble varslet.

annonse

Flere vitner varslet politiet fredag formiddag om en mann som bar på et våpen i Skien fritidspark. Vitner har beskrevet våpenet som et maskingevær. De har også fortalt at mannen hadde på seg militær kamuflasjebekledning og at han virket ustabil.

Mannen ble observert ved Skien fritidspark, som har en rekke fasiliteter for barn og ungdom. Hjalmar Johansen videregående skole som ligger på området til Skien fritidspark, fikk beskjed om å holde elevene innendørs.

Barneskolen Moflata ligger også i området. Barna på skolen fikk vakthold av politiet og samtlige foreldre fikk en SMS om situasjonen.

annonse

Ved 13-tiden omringet politiet et hus på Gimsøy, noen hundre meter unna fritidsparken, ifølge Telemarksavisa. Kort tid senere stormet politiet huset, og der skal mannen ha blitt pågrepet.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon