Illustrasjonsfoto: Morten Holm / NTB scanpix.
annonse
annonse

Antallet registrerte arbeidsløse gikk ned med 1.300 personer fra juli til august, viser sesongjusterte tall fra Nav.

– De ferske Nav-tallene viser færre ledige i august. Hovedbildet er at vi har hatt stabil ledighet gjennom sommeren 2018, sier arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie.

Arbeidsledighetstallene falt i august etter en tydelig økning i juli. Bruttoledigheten, som i tillegg inkluderer arbeidssøkere som deltar på tiltak fra Nav, gikk ned med 2.400 personer denne måneden.

annonse

Antall nye arbeidssøkere holder seg også på et lavt nivå. I august var det i gjennomsnitt 760 personer som registrerte seg som arbeidssøker hos Nav hver virkedag. Med unntak av de siste par månedene, er dette det laveste antallet etter finanskrisen.

Ved utgangen av august er det registrert 67.000 helt arbeidsledige hos Nav, noe som er lavere enn det var for ett år siden. Nedgangen er på 6.800 personer sammenlignet med august i fjor. Ledigheten har dermed gått ned fra 2,7 prosent av arbeidsstyrken til 2,4 prosent.

– Det kan se ut til at ledigheten har begynt å stabilisere seg etter en tydelig nedgang det siste året. Noe av forklaringen på at den registrerte arbeidsledigheten totalt sett har økt i sommer skyldes etter Navs vurdering en ny SMS-påminning til ledige, sier arbeids- og velferdsdirektør Sigrun Vågeng.

annonse

Nordea Markets melder på sine nettsider at nedgangen i arbeidsledigheten neppe kommer til påvirke renteoppgangen som Norges Bank har varslet i september.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon