Manchester United manager Jose Mourinho stands on the touchline during the English Premier League soccer match between Manchester United and Tottenham Hotspur at Old Trafford stadium in Manchester, England, Monday, Aug. 27, 2018. (AP Photo/Dave Thompson)
annonse
annonse

Manchester United-manager José Mourinho gjorde bruk av en kjent tysk filosof for å minne kritikerne sine om at han fortsatt er «the special one» fredag.

Mourinho er under press etter to strake tap i Premier League. Den sportslige motgangen kommer etter en sesongoppkjøring der portugiseren mang en gang har uttrykt misnøye over klubbens aktivitet på overgangsmarkedet.

– Jeg er manager i en av de største klubbene i verden, men jeg er også en av de beste managerne i verden, sa Mourinho da han møtte pressen fredag.

annonse

Deretter fant han fram et sitat fra den tyske filosofen Georg Wilhelm Friedrich Hegel.

– Har dere lest noen filosofer? Spurte Mourinho – og fortsatte:

– Eller informasjon? Dere har aldri tilbrakt tid med å lese for eksempel Hegel? OK, så bare et eksempel: Hegel sier at sannheten er i helheten. Det er alltid i helheten du finner sannheten.

annonse

Uttalelsen var en referanse til hans egen samlede merittliste som manager. To ganger har Mourinho vunnet mesterligaen, og i tillegg har han åtte ligagull i Portugal, England, Italia og Spania.

Portugiseren sa videre at det å lede Manchester United til annenplass i Premier League sist sesong, 19 poeng bak byrival Manchester City, var «en av mine største prestasjoner i fotballen».

Søndag møter Old Trafford-klubben Burnley på bortebane. Med et nytt tap der øker presset på Mourinho ytterligere.

(©NTB)

stian.grythaugen@ntb.no

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon