Foto: AP Photo/Marcio Jose Sanchez, File
annonse
annonse

Tidligere denne måneden rettet USAs president Donald Trump kritikk mot sosiale medier for deres sensur av konservative brukere. Nå har presidenten advart mot Google. En rapport fra PJ Media har avdekket at hele 96 prosent av Google søkeresultater på «Trump» er negativt vinklede.

Et annet problem ved søkemotoren er at algoritmene sørger for at Wikipedia-postene ofte havner øverst blant søkeresultatene. Wikipedia består av artikler skrevet av anonyme, tilfeldige forfattere, som ikke kan stilles ansvarlige for sine bidrag. Systemets retningslinjer hva gjelder kildehenvisninger favoriserer venstrevridde medier, som CNN, og ekskluderer nye medier, eksempelvis Breitbart.

De venstreorienterte redaktørene i Wikipedia, som ikke holdes ansvarlige for sine beslutninger, er i ferd med å omvandle det som tidligere har vært et politisk uavhengig online leksikon til en plattform for propaganda mot Donald Trump og konservatisme.

annonse

Nylig ble president Trump lagt til i en liste på Wikipedia over personer som fremmer konspirasjonsteorier om at det pågår folkemord på personer av europeisk herkomst, etter at presidenten kommenterte de mange og brutale mordene på hvite bønder i Sør-Afrika.

Tidligere har Wikipedia inkludert ICE avstraffelsesanstalter på en liste over konsentrasjonsleire. Det republikanske partiet i California har også blitt definert av Wikipedia som et nazistisk parti, noe som også dukket opp i Googles søkeresultater.

Nylig forskning, utført av Dr. Robert Epstein, viser at når velgere blir presentert med negative søkeresultater om en kandidat, så blir velgernes inntrykk av kandidaten flyttet i negativ retning, med hele 43,4 prosent. Tidligere forskning fra Dr. Epstein indikerer at Googles partiske algoritmer kan ha resultert i hele 2,6 millioner flere stemmer til Hillary Clintons under presidentvalget i 2016, enn hun ellers ville ha fått.

annonse

Googles eneste anselige konkurrent er Bing, som kun har rådighet over 7 prosent av markedet, ifølge NetMarketShare. Google står igjen som nærmest fullstendig dominerende.

Det er ikke lett å si om Google med viten og vilje organiserer sine søkeresultater i Donald Trumps disfavør. Samtidig blir ikke selskapet pålagt å være åpne om sine algoritmer, hvem som er ansvarlige for dem, og hva slags anskuelser de har. Gitt den enorme makt Google har over ansamlingen av informasjon på nettet, er det grunn til å stille spørsmål ved om dette er forsvarlig.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon