Idlib, 29. september 2013. Assad styrker kaster tønnebomber fra et helikopter på opprørsposisjoner. (AP Photo/File)
annonse
annonse

Slaget om den siste opprørskontrollerte befolkningstette byen i Syria – Idlib – nærmer seg med stormskritt. I denne sammenhengen har russiske diplomater informert sine amerikanske motparter om en planlagt «falsk-flagg operasjon». Militante grupper i Syria skal være klare for iverksette et kjemisk angrep og legge skylden på Assad-regjeringen, ifølge den Kreml-støttede mediakanalen Russia Today.

Russland er videre bekymret over rapporter om at USA sammen med Frankrike og Storbritannia gjør seg klare for en ny runde med luftangrep mot Assad-regjeringen under påskudd av et kjemisk angrep. Moskva har bedt Washington om å «gi fakta omgående» for å underbygge de nye påstandene om at Damaskus bruker kjemiske våpen mot sitt eget folk.

Ifølge russisk etterretning skal det være jihadistgruppen Hayat Tahrir al-Sham (tidligere kjent som Jabhat al-Nusra; al-Qaidas filial i Syria) som planlegger angrepet. Informasjonen er veldig spesifikk:

annonse

– Åtte kanner med klor har blitt levert til en landsby i nærheten av Jisr al-Shughur, og en spesialtrent gruppe militante, drillet av det britiske sikkerhetsselskapet Olive, har også kommet til området for å imitere en redningsoperasjon for å redde sivile «ofre», sier det russiske forsvarsdepartementet i en uttalelse.

Moskva skal ha advart Washington mot å falle for denne provokasjonen, og konstaterte at  luftangrep mot Syrias militære og sivile infrastrukturer vil utgjøre en «grunnløs og ulovlig aggresjon» mot landet.

President Trumps nasjonale sikkerhetsrådgiver, John Bolton, uttalte i forrige uke at USA «vil reagere veldig sterkt» hvis Damaskus bruker kjemiske våpen i slaget om Idlib.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon