Idlib, 29. september 2013. Assad styrker kaster tønnebomber fra et helikopter på opprørsposisjoner. (AP Photo/File)
annonse

Slaget om den siste opprørskontrollerte befolkningstette byen i Syria – Idlib – nærmer seg med stormskritt. I denne sammenhengen har russiske diplomater informert sine amerikanske motparter om en planlagt «falsk-flagg operasjon». Militante grupper i Syria skal være klare for iverksette et kjemisk angrep og legge skylden på Assad-regjeringen, ifølge den Kreml-støttede mediakanalen Russia Today.

annonse

Russland er videre bekymret over rapporter om at USA sammen med Frankrike og Storbritannia gjør seg klare for en ny runde med luftangrep mot Assad-regjeringen under påskudd av et kjemisk angrep. Moskva har bedt Washington om å «gi fakta omgående» for å underbygge de nye påstandene om at Damaskus bruker kjemiske våpen mot sitt eget folk.

annonse

Ifølge russisk etterretning skal det være jihadistgruppen Hayat Tahrir al-Sham (tidligere kjent som Jabhat al-Nusra; al-Qaidas filial i Syria) som planlegger angrepet. Informasjonen er veldig spesifikk:

– Åtte kanner med klor har blitt levert til en landsby i nærheten av Jisr al-Shughur, og en spesialtrent gruppe militante, drillet av det britiske sikkerhetsselskapet Olive, har også kommet til området for å imitere en redningsoperasjon for å redde sivile «ofre», sier det russiske forsvarsdepartementet i en uttalelse.

Moskva skal ha advart Washington mot å falle for denne provokasjonen, og konstaterte at  luftangrep mot Syrias militære og sivile infrastrukturer vil utgjøre en «grunnløs og ulovlig aggresjon» mot landet.

annonse
annonse

President Trumps nasjonale sikkerhetsrådgiver, John Bolton, uttalte i forrige uke at USA «vil reagere veldig sterkt» hvis Damaskus bruker kjemiske våpen i slaget om Idlib.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.