Idlib, 29. september 2013. Assad styrker kaster tønnebomber fra et helikopter på opprørsposisjoner. (AP Photo/File)
annonse

Slaget om den siste opprørskontrollerte befolkningstette byen i Syria – Idlib – nærmer seg med stormskritt. I denne sammenhengen har russiske diplomater informert sine amerikanske motparter om en planlagt «falsk-flagg operasjon». Militante grupper i Syria skal være klare for iverksette et kjemisk angrep og legge skylden på Assad-regjeringen, ifølge den Kreml-støttede mediakanalen Russia Today.

annonse
annonse

Russland er videre bekymret over rapporter om at USA sammen med Frankrike og Storbritannia gjør seg klare for en ny runde med luftangrep mot Assad-regjeringen under påskudd av et kjemisk angrep. Moskva har bedt Washington om å «gi fakta omgående» for å underbygge de nye påstandene om at Damaskus bruker kjemiske våpen mot sitt eget folk.

annonse

Ifølge russisk etterretning skal det være jihadistgruppen Hayat Tahrir al-Sham (tidligere kjent som Jabhat al-Nusra; al-Qaidas filial i Syria) som planlegger angrepet. Informasjonen er veldig spesifikk:

– Åtte kanner med klor har blitt levert til en landsby i nærheten av Jisr al-Shughur, og en spesialtrent gruppe militante, drillet av det britiske sikkerhetsselskapet Olive, har også kommet til området for å imitere en redningsoperasjon for å redde sivile «ofre», sier det russiske forsvarsdepartementet i en uttalelse.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Moskva skal ha advart Washington mot å falle for denne provokasjonen, og konstaterte at  luftangrep mot Syrias militære og sivile infrastrukturer vil utgjøre en «grunnløs og ulovlig aggresjon» mot landet.

President Trumps nasjonale sikkerhetsrådgiver, John Bolton, uttalte i forrige uke at USA «vil reagere veldig sterkt» hvis Damaskus bruker kjemiske våpen i slaget om Idlib.

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.