FILE In this file photo taken on Monday, Oct. 27, 2014, Russian singer Iosif Kobzon, right, and Pro-Russian rebel leader Alexander Zakharchenko sing together during Iosif Kobzon's concert in the town of Donetsk, eastern Ukraine. Kobzon, an iconic Russian crooner and lawmaker dubbed "the Soviet Sinatra" for his decades-long career, has died. He was 80. The Russian State Duma said in a statement that Kobzon died earlier on Thursday, Aug. 30, 2018. (AP Photo/Dmitry Lovetsky, File)
annonse
annonse

Lederen for de prorussiske separatistene i Donetsk-regionen i Ukraina er drept i en bombeeksplosjon på en kafé, ifølge russiske medier.

Aleksandr Zakhartsjenko (42) ble ifølge russiske nyhetsbyråer drept av en bombe på en kafé i sentrum av byen Donetsk.

Drapet ble fredag kveld bekreftet av Zakhartsjenkos talskvinne, Alena Voljnets, som sier at han ble drept som følge av et «terrorangrep».

annonse

Ytterligere tre personer skal ha blitt såret i eksplosjonen, som skjedde fredag ettermiddag.

Ifølge en reporter fra nyhetsbyrået AFP har politiet sperret av området rundt bygningen der eksplosjonen skjedde.

Zakhartsjenko har siden august 2014 vært statsminister i den opprørskontrollerte regionen Donetsk folkerepublikk, som erklærte seg som uavhengig fra Ukraina i mai 2014.

Zakhartsjenko er den mest høytstående blant en rekke separatistpolitikere og kommandanter som er drept de siste årene.

annonse

Over 10.000 mennesker har i løpet av de fire siste årene blitt drept i konfliktene mellom Ukraina og de to selverklærte og russiskvennlige folkerepublikkene i Donetsk og Lugansk.

Det russiske utenriksdepartementet sier i en kommentar at det er grunn til å tro at det er den ukrainske regjeringen som står bak drapet, melder TT. Departementet anklager også regjeringen for «å ha bestemt seg for å gå inn i en blodig konflikt».

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon