President Donald Trump hevdes å ha nikket ja et til møte med Russlands president Vladimir Putin mens Trump var republikanernes presidentkandidat. Foto: Pablo Martinez Monsivais / AP / NTB scanpix

Forsvarerne til George Papadopoulos sier at Donald Trump nikket ja da klienten deres foreslo å ordne et møte mellom Trump og Vladimir Putin våren 2016.

annonse

Påstanden om at Trump nikket bekreftende til forslaget står i et dokument som ble lagt fram fredag kveld, og som er utarbeidet i forbindelse med saken mot Papadopoulos, en av Trumps tidligere valgmedarbeideren.

Forslaget om at han kunne ordne et møte mellom Trump og den russiske presidenten skal ha blitt fremmet i et møte i mars 2016.

31-åringen ble pågrepet i juli i fjor i forbindelse med spesialetterforsker Robert Muellers Russland-etterforskning. Han har siden samarbeidet med etterforskerne og tilstått at han tidligere har avgitt falsk forklaring om kontakten han hadde med russiske agenter mens han jobbet for Trump.

Han venter nå på dommen. Påtalemyndigheten mener at han uansett bør sone noe tid i fengsel, mens forsvarerne argumenterer for mildest mulig dom ettersom. De beskriver Papadopoulos som en ung valgmedarbeider uten utenrikspolitisk erfaring, som var ivrig etter å vise hva han var god for da han foreslo møtet mellom Trump og Putin.

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.