Tripoli. Illustrasjonsfoto: REUTERS/Hani Amara
annonse
annonse

Kort tid etter at libyske myndigheter erklærte unntakstilstand som følge av kampene i Tripoli, rømte hundrevis av fanger fra et fengsel i byen.

Rundt 400 fanger rømte fra Ain Zara-fengselet sør i Tripoli etter at opptøyer brøt ut.

– Fangene klarte å låse opp en dør og rømme mens det foregikk kamper mellom rivaliserende militsgrupper utenfor fengselet, opplyser politiet uten at de spesifiserer hva slags kriminalitet fangene er fengslet for.

annonse

Kampene brøt ut i et forstadsområde sør for Tripoli allerede mandag. I en uttalelse søndag ber Libyas FN-støttede regjering de rivaliserende partene om å legge ned våpnene og rette seg etter FNs våpenhvile.

I mellomtiden er minst 39 mennesker blitt drept og om lag 100 såret i forbindelse med sammenstøt mellom rivaliserende militsgrupper. Blant ofrene er flere barn.

I en uttalelse lørdag sender FNs generalsekretær António Guterres sine dypeste kondolanser til dem som har mistet sine kjære. Han ber også om at kampene må stanse umiddelbart, og at våpenhvilen må respekteres.

annonse

Storbritannia, Frankrike, Italia og USA advarer i en felles uttalelse alle som «forkludrer» sikkerhetssituasjonen i Tripoli og andre steder i Libya, om at de vil bli stilt til ansvar for sine handlinger.

En rekke ulike væpnede grupper har siden 2011 kjempet om makten i den libyske hovedstaden. 2011 var året da NATO bombet mål knyttet til landets regime, og Muammar Gaddafi ble styrtet.

NTB-AFP
(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon