Foto: REUTERS/Eric Thayer
annonse
annonse

Eksperter mistenker at det er mikrobølgevåpen som har forårsaket hørselforstyrrelsene og hjerneskadene hos amerikanske diplomater, ifølge The New York Times.

Avisen viser til flere leger og forskere som mener at det ukonvensjonelle våpenet kan ha ført til symptomene som siden slutten av 2016 har rammet over 30 amerikanske diplomater og familiemedlemmer på Cuba og i Kina.

Mikrobølgevåpen ble ikke nevnt som en mulig årsak i en medisinsk rapport som ble utgitt i mars, og som var basert på undersøkeler av 21 berørte diplomater.

annonse

Men studiens ledende forfatter, Douglas H. Smith, sier nå at forskernes sterkeste mistanke er at skadene nettopp er påført ved hjelp av mikrobølgestråling.

De er også blitt stadig sikrere på at diplomatene har fått hjerneskader.

– Alle var relativt skeptiske først, og alle er nå enige om at det er noe der, sier Smith, som leder et senter for hjernskade ved Universitet i Pennsylvania.

Mikrobølger kan helt uten synlige tegn føre til at offeret hører smertefulle høye smell og lyder. Våpenet er utviklet for å brukes til en form for psykologisk krigføring og er ment å svekke motstanderen.

Ifølge The New York Times fryktet USA under den kalde krigen at Russland forsøkte å omdanne mikrobølger til skjulte våpen for å kontrollere folks hjerner. I nyere tid har også det amerikanske militæret forsøkt å utvikle mikrobølgevåpen.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon