Oslo 20170313. Mahad Mahamud tapte saken om statsborgerskap. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse

Mahad Mahamud er tilbake i Norge etter å ha blitt uttransportert fra Island. Han fikk avslag på å få sitt norske statsborgerskap tilbake i fjor, men har anket.

annonse
annonse

Ifølge TV 2 ble Mahamud møtt av Politiets utlendingsenhet (PU) da han ankom Gardermoen mandag, men ble sluppet fri etter to timers avhør på flyplassen.

annonse

– Det er deilig å komme hjem igjen. Jeg skal kjempe i lagmannsretten for å vinne tilbake passet mitt og identiteten min, sier Mahamud til kanalen.

Han valgte å forlate Norge i oktober i fjor, da UNE på nytt avslo å gi ham statsborgerskapet tilbake, slik Mahamuds advokat Arild Humlen krevde på bakgrunn av at han framskaffet nye bevis i saken.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Planen til Mahamud var å reise til Canada, men han strandet på Island, og søkte asyl der i stedet. Han fikk nylig endelig avslag på søknaden og ble dermed sendt til Norge.

Ankesaken rundt statsborgerskapet starter i Borgarting lagmannsrett 15. oktober, og varer i en uke.

Mahad Mahamud kom til Norge som 14-åring i 2000 og fikk norsk statsborgerskap i 2008. Han gikk til sak mot staten da statsborgerskapet ble tilbakekalt i fjor, men både Utlendingsnemnda og Utlendingsdirektoratet fikk i mars medhold i at det er sannsynlig at Mahamud er fra Djibouti og ikke fra Somalia, slik han hevder. Med tilbakekallingen måtte han også slutten i jobben som bioingeniør ved Ullevål sykehus.

(©NTB)

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.