Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

Det ble skutt to varselskudd før politiet skjøt og såret en mistenkt båttyv i Kristiansand forrige uke, ifølge Fædrelandsvennen.

Politifolkene som skjøt og såret en mistenkt båttyv i Kristiansand, har forklart at de sto overfor en trusselsituasjon og at det var nødvendig å avfyre skudd.

I en situasjonsrapport fra Agder-politiet til Politidirektoratet opplyser politiet at det først ble skutt to varselskudd, skriver avisen.

annonse

Det meste av hendelsesforløpet er sladdet i rapporten som avisen har fått adgang til, men det kommer fram at politiet anropte personen om bord i fritidsbåten flere ganger og gjorde ham kjent med at de var bevæpnet.

«Når dette ikke førte fram skjøt de to varselskudd. Dette ga ingen påviselig effekt på gjerningspersonen. Den ene tjenestepersonen skjøt da personen i det ene beinet med pistol», skriver fungerende stabssjef Bård Austad i Agder-politiet i rapporten.

Hendelsen fikk mye oppmerksomhet, blant annet fra flere lokalpolitikere, fordi politiet åpnet skudd mot en båttyv som kastet puter på dem.

Politimester Kirsten Lindeberg i Agder politidistrikt har tidligere avvist virkelighetsbeskrivelsen av tungt bevæpnede politifolk som åpner ild mot en putekastende båttyv og understreket at politiet sto overfor en trusselsituasjon hvor det framsto som nødvendig å avfyre skudd.

annonse

41-åringen, som er kjent av politiet fra før, er tidligere beskrevet som «krakilsk og truende». mannen er fortsatt ikke avhørt av Spesialenheten for politisaker. Han er fremdeles innlagt på sykehus.

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon