Illustrasjonsbilde. (AP Photo/Manu Fernandez)
annonse

Spanias statsminister foreslår å arrangere en folkeavstemning om Catalonia skal få mer selvstyre.

annonse

– Det vil bli en folkeavstemning om selvstyre, ikke full selvbestemmelse, sa statsminister Pedro Sanchez til den spanske radiokanalen Cadena Ser mandag.

annonse

Forslaget om ny folkeavstemning kommer elleve måneder etter katalanske myndigheter arrangerte en folkeavstemning om løsrivelse fra Spania, til tross for at spanske myndigheter på forhånd gjorde det klart at en slik avstemning var grunnlovsstridig.

Det er foreløpig ukjent når den eventuelle folkeavstemningen skal arrangeres. Statsministerens mindretallsregjering trenger støtte fra katalanske separatistpartier for å få gjennomslag for folkeavstemningen.

I juli møtte en spansk statsleder en katalansk leder for første gang på to år. Siden har Spanias nye statsminister Pedro Sanchez hatt samtaler med Catalonias regionspresident Quim Torra om områdets framtid.

annonse
annonse

Torra ønsker at regionen, som står for en femdel av landets økonomi, skal bli en selvstendig stat.

NTB-AFP

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.