HELSINGBORG, SVERIGE 20180904. Skudd er blitt avfyrt ved Gustavs Adolfs torg i Helsingborg tirsdag kveld. En person er livstruende skadet. Foto: Johan Nilsson/TT / NTB scanpix
annonse
annonse

En mann som ble skutt på et torg i Helsingborg, er livstruende skadd. Ifølge Aftonbladets kilder ble mannen skutt da fire menn åpnet ild ved en uteservering.

Gjestene søkte dekning under bord før gjerningsmennene forsvant på to mopeder, opplyser vitner til avisa tirsdag kveld. Ingen er foreløpig pågrepet for skytingen.

Politiet har bekreftet at en mann ble skutt og såret på Gustav Adolfs torg i Helsingborg, og sier ikke noe om antall gjerningspersoner eller avfyrte skudd. Skuddofferet ble ført i privat bil til sykehuset, åstedet er avsperret og kriminalteknikere med våpenhund undersøker området, opplyser politiet på sine hjemmesider.

annonse

Offeret, som ifølge politiet er livstruende skadd, er en mann i 25-årsalderen. Flere pårørende samlet seg ved sykehuset, der politiet også var tilstede.

Politiet opplyser at de rykket ut til torget etter å ha fått flere meldinger om skyting. Bilder fra åstedet viser knuste vinduer på en restaurantfasade.

– Det hørtes flere skudd, cirka fem. Siden forsvant mopedene igjen innen maks ett minutt. Det gikk veldig fort, sier et vitne til Aftonbladet.

annonse

Gjerningsmennene skal ha opptrådt bestemt, som om de visste hvem de var ute etter, ifølge vitneopplysningene.

Skyteepisoden i Helsingborg skjedde samme kveld som en mann ble skutt og drept på åpen gate i Malmö i Sør-Sverige. Heller ikke der har politiet pågrepet noen.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon