Foto: Lise Åserud / Scanpix

På Human-Etisk Forbunds nettavis Fri Tanke har de fulgt opp Resetts artikkel om Team Antonsen og en sketsj der de gjorde narr av muslimer og deres syn på kvinners urenhet. Resett spurte om slike nå ti år gamle sketsjer kunne vært sendt i dag. Er det blitt tabu?

annonse

– Å latterliggjøre muslimske forestillinger om kvinners urenhet er selvsagt helt på sin plass. Det hører med til den klassiske religionskritikken. Dette er en utmerket måte å kritisere religiøs praksis på. Jeg liker dårlig å bli tillagt at jeg skulle ha noe imot legitim islamkritikk og treffende satire av denne typen, sier Lars Gule til Fri Tanke.

Selv Rune Berglund Steen, leder i Antirasistisk Senter godkjenner sketsjen.

– Vi lo alle fall av den her hos oss. Team Antonsen sparket fritt i mange retninger. Denne typen regler for deltagelse under begravelser må selvsagt kunne utsettes for satire, som religion og livssyn generelt, sier Berglund Steen.

Tidligere redaktør i Humanisten, Didrik Søderlind, sier følgende.

– Man kan selvsagt diskutere hvor morsom den er, men sketsjen er klart innenfor slik jeg ser det.

Hører dere, komiker-Norge…

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.