Bildet er tatt i Basra tirsdag, da demonstranter forsøkte å storme guvernørens kontor etter at seks mennesker ble skutt og drept i protestene. Foto: Nabil al-Jurani / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Irakiske sikkerhetsstyrker har igjen åpnet ild mot demonstranter i oljebyen Basra, dagen etter at seks mennesker ble drept under protester.

Irakere har de siste to månedene protestert mot regjeringen på grunn av elendige offentlige tjenester og arbeidsledighet.

Onsdag skjøt sikkerhetsstyrker i Basra i Sør-Irak skarpe kuler og tåregass i møte med flere tusen demonstranter utenfor provinsmyndighetenes hovedkvarter.

annonse

Statsminister Haider al-Abadi sa tidligere i uka at han hadde gitt ordre om at «ingen ekte kuler» skal avfyres under demonstrasjonene.

Protestene i Basra brøt ut 8. juli og er rettet mot økt arbeidsledighet og elendige offentlige tjenester. Siden har det vært demonstrasjoner i flere byer i Sør-Irak, samt i hovedstaden Bagdad.

NTB-AP

annonse

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon