Britisk politi mener nervegiften novitsjok, som ble brukt i angrepet mot Sergej og Julia Skripal, ble smuglet inn til Storbritannia i denne parfymeflasken. Foto: AP / NTB scanpix

Nervegiften novitsjok ble smuglet inn i Storbritannia i en parfymeflaske fra Nina Ricci, mener britisk politi.

annonse

Parfymeflasken skal, etter at den ble smuglet inn til England, ha blitt lagt utenfor ytterdøra til huset til eksspionen Sergej Skripal i Salisbury, der også hans datter Julia var på besøk, opplyser Neil Basu, sjefen for det britiske antiterrorpolitiet, på Twitter.

Tre måneder etter at Skripal og datteren ble forgiftet, ble flasken funnet på gaten av Charlie Rowley, som tok den opp og ga den til kjæresten Dawn Sturgess. De to ble akutt syke og i all hast innlagt på sykehus. Tilstanden til begge var en stund kritisk, og det ble konstatert at begge var utsatt for nervegiften novitsjok.

Rowley overlevde, men Sturgess døde av giften 9. juli. Han har fortalt at da han ga parfymeflasken til Sturgess, «gjenkjente hun flasken og produktet som et velkjent merke» og sprayet det på håndleddene.

Politiet forsøker å finne ut av hvor flasken har vært fra Skripal og datteren ble forgiftet i mars fram til den ble funnet av Rowley i slutten av juni.

Politiet har ennå ikke siktet noen for forgiftningen av kjæresteparet.

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.