Illustrasjonsbilde. Foto: Noah Berger / AP / NTB scanpix

Landbruksdirektoratet omtaler årets skogbrannsesong som «den mest krevende noensinne». Ved slutten av august hadde det vært 1.906 skog- og gressbranner.

annonse

Til tross for den ekstreme situasjonen, melder direktoratet om at god innsats har ført til mindre skadeomfang enn fryktet for skognæringen.

– Det har vært høy beredskap og overvåking gjennom hele sommeren, og rask utrykning med tilstrekkelige ressurser der det har oppstått branner, sier seksjonssjef Per Guldbrand Solli i Landbruksdirektoratet.

Det har vært flest skogbranner i fylkene Telemark, Hedmark, Buskerud og Aust-Agder. Inne på nettsidene til direktoratet kan man få fylkesvis oversikt over brannene.

På det meste herjet over 100 skogbranner samtidig, og brannmannskapene jobbet for fullt i flere fylker. I løpet av sommeren økte Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) antallet skogbrannhelikoptre fra 16 til 22 for å håndtere den vanskelige situasjonen. Kombinasjonen mellom svært tørt landskap og lynnedslag bidro til flere av brannene.

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.