Illustrasjonsbilde. Foto: Noah Berger / AP / NTB scanpix
Del

Landbruksdirektoratet omtaler årets skogbrannsesong som «den mest krevende noensinne». Ved slutten av august hadde det vært 1.906 skog- og gressbranner.

annonse

Til tross for den ekstreme situasjonen, melder direktoratet om at god innsats har ført til mindre skadeomfang enn fryktet for skognæringen.

– Det har vært høy beredskap og overvåking gjennom hele sommeren, og rask utrykning med tilstrekkelige ressurser der det har oppstått branner, sier seksjonssjef Per Guldbrand Solli i Landbruksdirektoratet.

Det har vært flest skogbranner i fylkene Telemark, Hedmark, Buskerud og Aust-Agder. Inne på nettsidene til direktoratet kan man få fylkesvis oversikt over brannene.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører

På det meste herjet over 100 skogbranner samtidig, og brannmannskapene jobbet for fullt i flere fylker. I løpet av sommeren økte Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) antallet skogbrannhelikoptre fra 16 til 22 for å håndtere den vanskelige situasjonen. Kombinasjonen mellom svært tørt landskap og lynnedslag bidro til flere av brannene.

(©NTB)

annonse
Ønsker du å bidra til å holde Resett gående? Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører