Justisminister Jeff Sessions kunngjør gransking av nettgiganter som anklages for å slå ned på ytringsfriheten. Foto: AP / NTB scanpix
Del saken
  • 116
  •  
  •  
  •  
  •  

Justisdepartementet i Washington varsler gransking av nettgiganter som anklages for å hindre konservative stemmer og å hindre konkurranse.

– Justisminister Jeff Sessions har innkalt til et møte med flere statsadvokater denne måneden for å diskutere økt bekymring rundt hvorvidt disse selskapene kan skade konkurranse og bevisst slå ned på fri utveksling av meninger på sine plattformer, heter det i en uttalelse.

Kunngjøringen onsdag kom bare få dager etter at president Donald Trump anklaget store nettselskaper som Google, Facebook og Twitter for å sensurere og kneble konservative meningsbærere. Trump advarte selskapene og ba dem «være forsiktige». Selskapene selv har avvist anklagene på det sterkeste.

Analytikere i teknologibransjen mener også det er lite som tyder på at nettgiganter filtrerer innhold på politisk grunnlag. Selskapene har uansett grunnloven på sin side når det gjelder å hindre myndighetenes forsøk på å regulere algoritmene, mener analytikere.

Tirsdag uttalte Ajit Pai, leder for det føderale forvaltningsorganet for telekombransjen, Federal Communications Commission (FCC), at det kan bli innført strengere reguleringer.

– Vi må oppriktig tenke på om tiden er inne for at disse selskapene må forholde seg til nye regelverk, skrev Pai i et blogginnlegg. Han ga ingen ytterligere detaljer.

(©NTB)

  • 116
  •  
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]