Colin Kaepernicks ansikt pryder en reklametavle over en Nike-butikk på Union Square. Foto: Eric Risberg / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

USAs president Donald Trump kritiserer Nike for utstyrsprodusentens reklamekampanje med tidligere NFL-spiller og aktivist Colin Kaepernick.

– Akkurat som NFL, hvis seeroppslutning har rast, blir Nike fullstendig gruset av sinne og boikott. Jeg lurer på om de hadde noen anelse om at det ville bli slik?

– Når det gjelder NFL, er det vanskelig for meg å se på, og det vil alltid være slik, inntil de reiser seg for flagget, skrev Trump på Twitter onsdag.

annonse

Nikes aksjekurs falt rundt 3 prosent tirsdag da det ble kjent at selskapet nå har valgt Kaepernick som ny frontfigur for den nye «Just do it»-kampanjen. Onsdag var aksjekursen på vei oppover.

Kaepernick var et hett navn i USA da han markerte undertrykkelse av svarte og andre fargede i USA i 2016. Da valgte han å knele under den amerikanske nasjonalsangen før en NHL-kamp. Siden kastet mange amerikanske idrettsutøvere seg på bølgen og støttet hans måte å protestere på. President Donald Trump reagerte med avsky.

Quarterbacken har stått uten klubb etter at kontrakten ble avsluttet med San Francisco 49ers i mars i fjor. Siden har ingen klubb ønsket å signere ham. Derfor har han saksøkt NFL.

annonse

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon