Colin Kaepernicks ansikt pryder en reklametavle over en Nike-butikk på Union Square. Foto: Eric Risberg / AP / NTB scanpix

USAs president Donald Trump kritiserer Nike for utstyrsprodusentens reklamekampanje med tidligere NFL-spiller og aktivist Colin Kaepernick.

annonse

– Akkurat som NFL, hvis seeroppslutning har rast, blir Nike fullstendig gruset av sinne og boikott. Jeg lurer på om de hadde noen anelse om at det ville bli slik?

– Når det gjelder NFL, er det vanskelig for meg å se på, og det vil alltid være slik, inntil de reiser seg for flagget, skrev Trump på Twitter onsdag.

Nikes aksjekurs falt rundt 3 prosent tirsdag da det ble kjent at selskapet nå har valgt Kaepernick som ny frontfigur for den nye «Just do it»-kampanjen. Onsdag var aksjekursen på vei oppover.

Kaepernick var et hett navn i USA da han markerte undertrykkelse av svarte og andre fargede i USA i 2016. Da valgte han å knele under den amerikanske nasjonalsangen før en NHL-kamp. Siden kastet mange amerikanske idrettsutøvere seg på bølgen og støttet hans måte å protestere på. President Donald Trump reagerte med avsky.

Quarterbacken har stått uten klubb etter at kontrakten ble avsluttet med San Francisco 49ers i mars i fjor. Siden har ingen klubb ønsket å signere ham. Derfor har han saksøkt NFL.

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.