Colin Kaepernicks ansikt pryder en reklametavle over en Nike-butikk på Union Square. Foto: Eric Risberg / AP / NTB scanpix
annonse

USAs president Donald Trump kritiserer Nike for utstyrsprodusentens reklamekampanje med tidligere NFL-spiller og aktivist Colin Kaepernick.

annonse

– Akkurat som NFL, hvis seeroppslutning har rast, blir Nike fullstendig gruset av sinne og boikott. Jeg lurer på om de hadde noen anelse om at det ville bli slik?

annonse
Reklame fra Resett butikken

– Når det gjelder NFL, er det vanskelig for meg å se på, og det vil alltid være slik, inntil de reiser seg for flagget, skrev Trump på Twitter onsdag.

Nikes aksjekurs falt rundt 3 prosent tirsdag da det ble kjent at selskapet nå har valgt Kaepernick som ny frontfigur for den nye «Just do it»-kampanjen. Onsdag var aksjekursen på vei oppover.

annonse
Reklame

Kaepernick var et hett navn i USA da han markerte undertrykkelse av svarte og andre fargede i USA i 2016. Da valgte han å knele under den amerikanske nasjonalsangen før en NHL-kamp. Siden kastet mange amerikanske idrettsutøvere seg på bølgen og støttet hans måte å protestere på. President Donald Trump reagerte med avsky.

Quarterbacken har stått uten klubb etter at kontrakten ble avsluttet med San Francisco 49ers i mars i fjor. Siden har ingen klubb ønsket å signere ham. Derfor har han saksøkt NFL.

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.