Illustrasjonsfoto: Adam Ihse / TT / NTB scanpix
annonse
annonse

Faren har tilstått drapene på sin kone og to små barn i Gøteborg, melder Göteborgsposten.

De har fått dette bekreftet av mannens advokat Johan Niklasson.

Göteborgsposten skriver også at paret fredag 31. august søkte om skilsmisse – og det var foreslått at kvinnen skulle få omsorgen for barna. To dager senere ble de altså drept.

annonse

Det var søndag 2. september at to små barn ble funnet døde i familiens leilighet i bydelen Västra Frølunda i Gøteborg. I henhold til svensk politi var det den 38-årige mannen som selv ringte politiet.

Den mistenkte gjerningsmannen er opprinnelig fra Irak, men fikk oppholdstillatelse i Sverige i 2002 og ble svensk statsborger i 2006. Begge barna var i førskolealder ifølge politiet som ikke ønsker å oppgi nøyaktig alder.

I følge «troverdige kilder» melder det svenske nettstedet Samnytt (tidligere Avpixlat) at konen ble kvalt i hjel og de små barna ble druknet. Dette er ikke offentlig bekreftet i skrivende stund.

Den mistenkte er ikke tidligere straffet og det opplyses at han arbeidet som trikkefører.

Naboer er selvsagt sjokkerte, noen har lagt blomster ved familiens hage.

«Mannen var veldig hyggelig og hilste alltid. Jeg så konen hans fredag og da virket alt bra,» sier naboen Madeleine Bladh til Aftonbladet.

annonse

Sverige har de siste årene opplevd en sterk økning i drap, skytninger, bilbranner og annen grov kriminalitet. Mange tror dette vil kunne gi Sverigedemokratene økt oppslutning når Sverige går til valg søndag 9. september.

 

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon