Forfatter Guro Sibeko. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
annonse
annonse

Klassekampen har fått kritikk for å invitere Resett-redaktør Helge Lurås til debatt under Arendalsuka, og debatten har den siste tiden rast i venstreradikale miljøer om hvorvidt det er riktig å invitere det som av Klassekampen refereres til som «ytterliggående stemmer» inn i debatten.

Forfatter Guro Sibeko stiller seg svært kritisk til at Klassekampen valgte å invitere Lurås til debatt.

– Det blir å legitimere Resett, som er en aktør som presser andre debattanter ut av offentligheten og skremmer folk. De er til stor skade for ytringsfriheten, sier hun.

annonse

Videre trekker forfatteren en parallell mellom Helge Lurås og Den islamske staten (IS), på spørsmål om det ikke kan være interessant å møte Lurås for å forstå fenomenet nye medier.

– Det var et absurd spørsmål. Tenker man at den beste måten å finne ut hvorfor Den islamske staten ble store, er å invitere IS til debatt? Selvfølgelig gir ikke det nyttig informasjon. Grunnen til at nettsteder som Resett vokser seg store, er at de får lov til å delta i debatter. Det bidrar til rekruttering, men det kommer de neppe til å fortelle, sier forfatteren.

Sibeko hevder videre at det er «farlig» å snakke med Lurås.

annonse

– Man skal invitere mennesker som kan bidra og er villig til å lytte til andre deltagere. Du kan ikke invitere mennesker hvis det at du inviterer dem, bidrar til økt fare for andre. Helge Lurås har ingenting å bidra med, og det var farlig å invitere ham, sier hun.

Videre hevder Sibeko at både Resett og Sverigedemokraterna er fascister.

– Ideen om at man i Sverige ikke har sluppet Sverigedemokraterna til i ordskiftet, er heller ikke sann. Som alle fascister har de ropt om at de er kneblet i alle tilgjengelige kanaler, men vi trenger jo ikke gjenta den løgnen, slår forfatteren fast.

På spørsmål om ikke det vil bidra til ytterligere polarisering å ikke forholde seg til «nettsteder som Resett» mener Sibeko at det er viktig å være polariserende når «fascister» deltar i ordskiftet. Videre indikerer hun at Resett-redaksjonen er imot demokrati og ytringsfrihet.

– Når fascister deltar i et ordskifte, bør det være polarisert. Vi må være den andre polen, like ekstreme forsvarere av demokrati, ytringsfrihet og anti-diskriminering som de er motstandere.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon