annonse
annonse

Representanter fra Storbritannia og Frankrike er enige om en avtale for å avverge den såkalte kamskjellkrigen som har ført til rene sammenstøt mellom fiskere.

Onsdag inngikk partene en foreløpig avtale i London.

– Vi har fornyet en avtale fra 2017, uttalte Gerard Romiti, styreleder i den franske nasjonalkomiteen for fiskeri, til AFP.

annonse

I første omgang dreier det seg om en foreløpig avtale etter at både representanter for myndighetene og fiskeriindustrien klarte å enes om et rammeverk.

Det skjer etter at kamskjellfiskere fra begge land i forrige uke havnet i rene sammenstøt utenfor Normandie. Franske fiskere kastet steiner og røykbomber mot de britiske fartøyene.

Franske fiskere har i flere år anklaget britene for uredelig skalldyrfiske langs kysten utenfor Normandie i de sommermånedene franske fiskere ikke har lov til å hente opp kamskjell, som følge av regler innført av den franske regjeringen for å bevare bestanden.

annonse

I 2012 ble en avtale signert mellom franske og britiske fiskeriaktører etter at lignende sammenstøt fant sted. Da ble partene enige om at britiske fartøy i sommermånedene ikke kan fiske kamskjell i Baie de Seine før franskmennene, men avtalen gjaldt ikke for små britiske fartøy.

(©NTB)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon