Illustrasjonsbilde. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

To 20 år gamle menn ble pågrepet for å ha angrepet et kjærestepar på Bybrua i Drammen torsdag kveld, etter at politiet fikk melding om slåssing mellom flere personer, og rykket ut til stedet. Dette rapporterer DRM24.

Mannen og kvinnen som ble angrepet ble begge kjørt til legevakten, og har fått både hjernerystelser og bruddskader, som følge av slagskader angriperne påførte dem.

– Status i saken er at en er siktet for kroppskrenkelse, mens en annen er mistenkt. Den ene har nok spilt en litt større rolle enn den andre, sier Jan Henrik Håkestad ved Sør-Øst politidistrikt.

annonse

Videre slår Håkestad fast at provokasjonen som fant sted før selve voldshandlingen ikke var av en slik art at det burde finnes motiv for en så voldsom reaksjon.

De to angriperne er kjenninger av politiet, og har tidligere vært involvert i andre voldsepisoder. Resett erfarer at de to 20-åringene er av utenlandsk opprinnelse, og den siktede skal ikke ha blitt varetektsfengslet etter hendelsen, på tross av sin historikk som kjenning av politiet. Dermed er de to nå løslatte.

Påtalejurist ved politiet i Sør-Øst, Jarle Vist, bekrefter overfor Resett at de to pågrepne er av utenlandsk herkomst, men ønsker ikke å spesifisere hvor i verden disse to har sin etniske opprinnelse.

annonse

– De er begge norske statsborgere. Den siktede har vært involvert i lignende saker tidligere.

– Men er de av utenlandsk opprinnelse?

– Ja, det er de.

Påtalejurist Vist ønsker imidlertid ikke å si noe om hvilke land de to har bakgrunn fra.

– Vi ønsker ikke å si noe konkret om hvilke opprinnelsesland det gjelder.

– Men hvorfor er de blitt løslatt? Med tanke på deres historikk, hvordan kan man la disse slippe ut igjen blant borgerne?

– Man har vurdert at det ikke er grunnlag for å varetektsfengsle dem. Når noen blir pågrepet, så foretas det en vurdering, der man blant annet vurderer om det er gjentagelsesfare. Her har man vurdert at det ikke forelå grunnlag for fengsling, konstaterer  påtalejuristen.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon