Illustrasjonsbilde. (AP Photo/Michael Sohn)
annonse

Tysklands innenriksminister Horst Seehofer sier migrasjon er «roten til alle de politiske problemene» Tyskland står overfor i dag.

annonse

I et intervju med den tyske avisen Rheinische Post sier Seehofer at migrasjon er faktoren som har utløst frammarsjen til ytre høyre-partiet Alternativ for Tyskland (AfD) og ført til at Tyskland er et «delt land der de store politiske partiene mangler støtte».

annonse

– Migrantspørsmålet er roten til alle politiske problemer i dette landet. Jeg har sagt dette i tre år, sier Seehofer.

Uttalelsen kommer bare to måneder etter at den konservative ministeren var nær ved å torpedere statsminister Angela Merkels regjeringskoalisjon da han truet med å begynne å avvise migranter på grensa. Seehofer er leder for Merkels parti CDUs erkekonservative søsterparti CSU.

I torsdagens intervju kommenterer Seehofer også for første gang masseprotestene som har funnet sted i byen Chemnitz den siste tiden. De ble utløst av drapet på en 35 år gammel tysk mann i slutten av august. Tre asylsøkere er siktet i saken.

annonse
annonse

– Det er sinne og frustrasjon over dette drapet som jeg kan forstå, sier den tyske innenriksministeren.

– Hvis jeg ikke var minister ville jeg vært ute i gatene som borger, men selvfølgelig ikke med de radikale, understreker han.

Ytre høyre-grupper og tusenvis av lokale innbyggere deltok i Chemnitz-protestene, og flere ble skadd da noen av dem barket sammen med motdemonstranter. I ettertid har flere etterlyst en fordømmelse av volden fra Seehofer.

Innenriksministeren understreker at han har «null toleranse for krefter som tar til orde for eller gjennomfører vold, inkludert mot politiet».

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.