Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

En lokalpolitiker fra det svenske Vänsterpartiet, Nadja Pasent Awad, har uttalt at hun mener all kritikk mot æreskultur er «islamofobisk», samt at Moderaterna og Sverigedemokraterna «hviler på en rasistisk grunn».

annonse

Awad er kandidat til å bli parlamentsrepresentant i den svenske Riksdagen etter valget, men til tross for dette sier hun til Nyheter Idag at hun ikke ønsker å svare på noen politiske spørsmål, bare noen dager før valgdagen.

Det var i en Facebook-post fra 2017 den unge, muslimske og venstrevridde politikeren skrev at kritikk av æreskultur er islamofobisk.

– Det går ikke å uttale seg om såkalte «æresspørsmål» uten å uttale seg orientalistisk og islamofobisk, heter det i innlegget fra Awad.

Videre har hun også beskyldt feminister og antirasister for å ikke fokusere nok på de ikke-hvite mennene som blir anklaget for voldtekt, og den volden rettssystemet utsetter disse for, ifølge Awad.

annonse
annonse

Nyheter Idag har kontaktet henne for å finne ut om hun fortsatt står fast ved de omstridte uttalelsene.

– Jeg vil helst ikke svare på noen politiske spørsmål, og jeg håper at du respekterer det, svarer hun på spørsmålene.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.