Spesialetterforsker Robert Mueller . 21. juni, 2017. REUTERS/Joshua Roberts/File Photo

George Papadopoulos, en tidligere valgmedarbeider for Donald Trump, blir i en domstol i Washington fredag dømt for løgn i Russland-granskingen.

annonse

Spesialetterforsker Robert Mueller står bak saken mot 31 år gamle Papadopoulos i forbindelse med granskingen om russisk innblanding i presidentvalgkampen i 2016 og angivelige forbindelser til Trumps valgkamp.

Papadopoulos kan risikere å bli dømt til flere måneders fengsel, men hans forsvarere har bedt om betinget dom. De mener hans løgner ikke hadde til hensikt å skade Muellers etterforskningsarbeid.

31-åringen var medlem av valgkampstabens utenrikspolitiske råd. Rådet ble ledet av nåværende justisminister Jeff Sessions.

Papadopoulos skal ha blitt orientert av en russisk professor i Europa med bånd til Kreml om at Russland satt på tusenvis av eposter som ville være skadelige for Demokratenes presidentkandidat Hillary Clinton.

Papadopoulos skal ha løyet om tidspunktet for når han mottok den angivelige informasjonen om Clinton. Han hevdet først overfor etterforskere fra FBI at dette skjedde før han ble med i valgkampstaben, men innrømmet senere at det fant sted først etter at han var blitt med på laget.

Han har siden samarbeidet med granskerne.

Tidligere valgkampsjef Paul Manafort ble nylig funnet skyldig i økonomisk kriminalitet før han ble med i Trumps valgkampstab. Trumps tidligere personlige advokat Michael Cohen innrømmet i forrige måned brudd på loven om valgkampfinansiering og skattesvindel.

NTB-DPA

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.