Ap-leder Jonas Gahr Støre kan glede seg over framgang på ny meningsmåling. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

En ny måling viser rødgrønt flertall på Stortinget. Rødt kommer over sperregrensen, mens Venstre og KrF havner under.

Samlet får Ap, Senterpartiet, SV, Rødt og MDG en oppslutning på 50,8 prosent. De sikrer seg med det 88 av Stortingets 169 mandater, viser målingen Norstat har laget for NRK.

Det er tredje NRK-måling på rad at Rødt er over sperregrensen. Med 4,4 prosents oppslutning ville Rødt kommet inn på Stortinget med åtte representanter. Det betyr at partiet i så fall vil komme på vippen i Stortinget. Det kommenterer Aps partisekretær Kjersti Stenseng slik overfor NRK:

– Det vi er opptatt av nå er lokalvalget om ett år. Vi har samarbeid med Rødt i mange kommuner, og kommer til å ha det også etter kommunevalget. Og så, på Stortinget, kan vi samarbeide med Rødt fra sak til sak, men når det gjelder regjeringssamarbeid så sa vi i fjor høst at det ikke er aktuelt å ha Rødt med inn i regjering, sier Stenseng.

Høyre går på målingen tilbake med 0,9 prosentpoeng til 26,6 prosents oppslutning og Frp går fram med 1,2 prosentpoeng til 13,9 prosent. Både KrF og Venstre havner under sperregrensen på 4 prosent. Til sammen får Høyre, Frp, Venstre og KrF støtte fra 46,9 prosent av velgerne og dermed 80 mandater på Stortinget. Det kreves 85 for flertall.

Men selv om dette partibarometer peker mot et regjeringsskifte, kan Erna Solberg glede seg over at hun fortsatt er mer populær enn Støre. På spørsmål om hvem de foretrekker som statsminister svarer 52,9 prosent Solberg og 30,6 prosent Støre. 16,5 prosent sier at de ikke vet.

Feilmarginen på Norstats måling er 1,1 til 3,2 prosentpoeng.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]