AFP PHOTO / FRED DUFOUR
annonse
annonse

Svenska Dagbladet melder at den religiøse retningen salafisme har fått et grep om mange av dem som bor i Sverige. Hvor mange er ukjent, men Svenska Dagbladet anslår at det dreier som om flere titusener.

Det här är salafism

Salafism – en fundamentalistisk inrikting av islam som utgör ett hot mot den svenska värdegrunden. Vi förklarar här. https://www.svd.se/salafismen-vinner-mark-i-sverige-ar-nog-nu

Publisert av Svenska Dagbladet – SvD Søndag 2. september 2018

 

annonse

Salafisme er for oss ukjent, og det er et helt lukket miljø, en får ikke innpass om en ikke er en av dem. De er ifølge det Svenska Dagbladet anti-demokratiske, og de bedriver et «moral-politi», som kontrollerer adferd og påkledning. Det er trusler, det er frykt og avstraffelser i moskeer. Fra prekestolen tales det hat mot andre, slike som jøder og homofile.

Salafisme er kontrasten til det liberale samfunn, de er ortodokse og vil helst leve som på profetens tid. De er bakstreverske og ser på det moderne som synd. De tror at Allahs lover overstyrer de som er skapt av mennesket. Med sin hellige bok i hånden, er de overbevist om at de har rett, og alle andre tar helt feil. Alltid.

Det er ikke alle salafister som er jihadister, men alle fremmedkrigerne i Syria fra Sverige var salafister.

annonse

Terroristforsker ved den militære høyskolen i Sverige Magnus Ranstorp advarer klart og tydelig om Salafisme. «Vi må slutte med å snakke om rasisme og islamofobi.»

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon