Ett år før kommunevalget starter både statsminister og Høyre-leder Erna Solberg og Ap-leder Jonas Gahr Støre den lange valgkampen denne helgen. Her er de to på Arendalsuka i august. Arkvifoto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Søndag er det nøyaktig ett år igjen til kommunevalget. Nå kappes både Høyre og Ap om å starte den lange valgkampen.

Først ble det kjent at statsministeren drar på miniturné til de fire største byene for å markere at det er ett år igjen til kommunevalget. Mandag og tirsdag avlegges Oslo, Tromsø, Trondheim og Bergen besøk av Erna Solberg.

Kort tid etter at statsministerens program var klart, kom beskjeden fra Ap-leder Jonas Gahr Støre. Han starter partiets lange valgkamp under Mortensrud-festivalen i Oslo lørdag ettermiddag. Samtidig markerer Ap starten på valgkampen med kampanje over hele landet.

annonse
Kampen om storbyene

Statsministerens reiserute er ikke tilfeldig plukket ut. Arbeiderpartiet sitter med byrådsleder eller ordfører i samtlige av de fire storbyene. Det har Høyre-lederen en ambisjon om å endre på ved neste korsvei. Under helgens kommunalkonferanse i Stavanger maner Solberg partitroppene til innsats for å gjenerobre styringen av de største byene.

– Skal Høyre vinne valget i 2019, var spørsmålet Solberg stilte i sin tale fredag til Høyres kommunalkonferanse. Svaret var en rungende jubel og applaus fra de rundt 750 Høyrefolk.

-Det tror jeg de hørte helt til Youngstorvet, la så statsministeren til.

Hjelper Löfven

Ap-lederern starter lørdag morgen i Stockholm der han deltar i svenskenes valgkampinnspurt. Sammen med statsminister Stefan Löfven fra Aps søsterparti Socialdemokraterna skal Støre hjelpe til med å kapre de siste usikre velgerne i Stockholms gater.

annonse

Fra svensk valgkampavslutning bærer det rett til norsk valgkampåpning på Mortensrud-festivalen. Der skal for øvrig også kronprinsesse Mette-Marit og Oslo-ordfører Marianne Borgen (SV) delta.

Kommunestyre- og fylkestingsvalget neste år avholdes 9. september.

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon