Matteo Salvini. Foto: REUTERS/Lisi Niesner

Italias innenriksminister Matteo Salvini vil samle en ytre høyre-bevegelse for å «redde Europa». Han har også møtt Steve Bannon, president Trumps eksrådgiver.

annonse

Salvini leder det innvandringskritiske partiet Ligaen og var lørdag på en konferanse i den norditalienske byen Cernobbio. Der deltok også den nederlandske ytre høyre-politikeren Geert Wilders.

Fredag møtte Salvini Steve Bannon, Donald Trumps tidligere sjefstrateg, som også har vært redaktør for det høyreorienterte nettstedet Breitbart.

Da Salvini lørdag fikk spørsmål om møtet av journalister, svarte han at neste års valg til EU-parlamentet er en mulighet til «historisk forandring og siste sjanse til å redde Europa».

– Vi jobber for å bli den fremste gruppen i EU-parlamentet og for å glemme den sosialistiske parabelen som har skapt arbeidsløshet og usikkerhet, sa Salvini.

Steve Bannon har engasjert seg i europeisk politikk etter han i fjor fikk sparken som Trumps sjefstrateg. Han har blant annet foreslått å samle populister og ytre høyre-grupper i Europa til en allianse. Blant dem han har møtt er Nigel Farage, tidligere leder for det britiske innvandrings- og EU-skeptiske partiet UKIP, og ledelsen i franske Nasjonal front.

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.