Matteo Salvini. Foto: REUTERS/Lisi Niesner
annonse

Italias innenriksminister Matteo Salvini vil samle en ytre høyre-bevegelse for å «redde Europa». Han har også møtt Steve Bannon, president Trumps eksrådgiver.

Salvini leder det innvandringskritiske partiet Ligaen og var lørdag på en konferanse i den norditalienske byen Cernobbio. Der deltok også den nederlandske ytre høyre-politikeren Geert Wilders.

Fredag møtte Salvini Steve Bannon, Donald Trumps tidligere sjefstrateg, som også har vært redaktør for det høyreorienterte nettstedet Breitbart.

annonse

Da Salvini lørdag fikk spørsmål om møtet av journalister, svarte han at neste års valg til EU-parlamentet er en mulighet til «historisk forandring og siste sjanse til å redde Europa».

– Vi jobber for å bli den fremste gruppen i EU-parlamentet og for å glemme den sosialistiske parabelen som har skapt arbeidsløshet og usikkerhet, sa Salvini.

Steve Bannon har engasjert seg i europeisk politikk etter han i fjor fikk sparken som Trumps sjefstrateg. Han har blant annet foreslått å samle populister og ytre høyre-grupper i Europa til en allianse. Blant dem han har møtt er Nigel Farage, tidligere leder for det britiske innvandrings- og EU-skeptiske partiet UKIP, og ledelsen i franske Nasjonal front.

annonse

(©NTB)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse