Foto: Jessica Gow / TT
annonse
annonse

I Sverige har Socialdemokraterna sett seg nødt til å fjerne en av sine kandidater til Riksdagen, bare dager før valget, da kandidaten skal ha kommet med svært omstridte uttalelser. Blant annet skal mannen ha sagt at islamsk lov, sharia, har presedens over svensk lov.

Kandidaten, som stiller for Socialdemokraterna i kommunen Karlshamn i Blekinge i det sydlige Sverige, ble fjernet fra partiets lister etter at tillitsvalgte i partiet fikk greie på hva han hadde sagt. Det rapporterer Sveriges Radio.

– Han har sagt ting som at islamske regler er viktigere enn svenske regler. Det handler delvis om at kvinner som vil ta av seg sløret skal motarbeides på ulike måter, sier Socialdemokraternas gruppeleder i Karlshamn, Per-Ola Matsson.

annonse

Uttalelsene skal ha kommet i forbindelse med debatten om ansiktsslør, etter at det kom et forbud mot hodeplagg som skjuler ansiktet i Danmark. Mannen skal også ha snakket om å forandre reglene slik at de blir vanskeligere for staten å ta hånd om utsatte barn. Gruppeleder Mattsson forteller at flere av uttalelsene ble gjort på arabisk, og at de er blitt bekreftede av tolker.

– Å si i en valgkamp at barn ikke skal tas hånd om, eller at arabiske kvinner må bruke slør er ikke forenelig med de sosialdemokratiske verdiene om likestilling og likeverd. Vi kan ikke akseptere det, presiserer gruppelederen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon