Foto: Jessica Gow / TT
Del saken
 • 258
 •  
 •  
 •  
 •  

I Sverige har Socialdemokraterna sett seg nødt til å fjerne en av sine kandidater til Riksdagen, bare dager før valget, da kandidaten skal ha kommet med svært omstridte uttalelser. Blant annet skal mannen ha sagt at islamsk lov, sharia, har presedens over svensk lov.

Kandidaten, som stiller for Socialdemokraterna i kommunen Karlshamn i Blekinge i det sydlige Sverige, ble fjernet fra partiets lister etter at tillitsvalgte i partiet fikk greie på hva han hadde sagt. Det rapporterer Sveriges Radio.

– Han har sagt ting som at islamske regler er viktigere enn svenske regler. Det handler delvis om at kvinner som vil ta av seg sløret skal motarbeides på ulike måter, sier Socialdemokraternas gruppeleder i Karlshamn, Per-Ola Matsson.

Uttalelsene skal ha kommet i forbindelse med debatten om ansiktsslør, etter at det kom et forbud mot hodeplagg som skjuler ansiktet i Danmark. Mannen skal også ha snakket om å forandre reglene slik at de blir vanskeligere for staten å ta hånd om utsatte barn. Gruppeleder Mattsson forteller at flere av uttalelsene ble gjort på arabisk, og at de er blitt bekreftede av tolker.

– Å si i en valgkamp at barn ikke skal tas hånd om, eller at arabiske kvinner må bruke slør er ikke forenelig med de sosialdemokratiske verdiene om likestilling og likeverd. Vi kan ikke akseptere det, presiserer gruppelederen.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 258
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]