Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Både Vänsterpartiet og Centerpartiet ser ut til å gjøre et godt svensk valg. Det gleder SV-leder Audun Lysbakken og Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum.

– Centerpartiet ser ut til å gjøre sitt beste valg på flere tiår, så det er klart det er høy stemning her akkurat nå, sier Vedum til NTB på valgvake hos søsterpartiet i Sverige. Selve valgutfallet er fortsatt uklart, og hvilken blokk som går seirende ut er helt i det blå.

Centerpartiet støtter den borgerlige Alliansen, men partileder Annie Lööf har vært nevnt som en statsministerkandidat for et sentrumsalternativ.

annonse

– Hun har gjort en god jobb og løftet partiet med en politikk for hele Sverige, sier Vedum.

-Ikke bare innvandring

Også søsterpartiet til SV-leder Audun Lysbakken, Vänsterpartiet, ser ut til å ha gjort et godt valg.

-Valgkampen har ikke bare handlet om innvandring, men også om raskt økende ulikhet. Der har Vänsterpartiet stor tillit og ført en kraftfull valgkamp med beskjed om at Sverige må være for alle, ikke bare de rikeste, sier Lysbakken.

annonse

Det blir en spennende kveld, er beskjeden fra Arbeiderpartiets partisekretær Kjersti Stenseng på valgvake hos søsterpartiet Socialdemokraterna i Stockholm. Stemningen er litt avmålt, “sossarna” kan gjøre et historisk dårlig valg.

-De første valgdagsmålingene viser at dette blir veldig jevnt mellom blokkene. Det blir en spennende kveld, sier Stenseng.

KrF gratulerer

Hjemme i Oslo sitter KrF-leder Knut Arild Hareide og tvitrer sine gratulasjoner til søsterpartiet Kristendemokraterna (KD) som også ser ut til å ha gjort et godt valg. Partileder Ebba Busch Thor er halvt norsk, med norsk far.

– Valgdagsmålingene bekrefter at det går mot et fantastisk valg for KD! En fenomenal valgkamp av @BuschEbba med tydelig budskap om ny regjering og forbedring av sjukvården har gått hjem oss det svenske folk!, skriver han.

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon