Sverigedemokraternas partileder Jimmie Åkesson på scenen i under Almedalsveckan i Visby i Sverige. Foto: Henrik Montgomery / TT / NTB Scanpix

Den siste svenske partilederdebatten på SVT ble igjen et eksempel på at regimepolitikerne gladelig kaster alle kognitive evner over bord for å ramme sin mest forhatte politiske motstander, Sverigedemokratene som – salt i såret – går mot en nytt brakvalg. Med den påfølgende støyen renner alt vett ut av valgkampen.

annonse

Centerparti-leder Annie Lööv, en av landets mest innvandringsentusiastiske politikere, reagerte på moralsk impuls, tok rollen som tante Sofie, og hevet pekefingeren lenge før Jimme Åkesson hadde snakket ferdig.

Hva var det egentlig Åkesson forsøkte å si? Det er det ikke mange som veit, fordi regimemediene igjen svikter sin oppgave. Her er hele innlegget, ifølge Svenska Dagbladets Per Gudmundsson. Kan også sjekkes i SVTs sending på nettet:

«Jobb är viktigt. Jobb är avgörande. Men vi måste ju också ställa oss frågan, för att hela integrationsdebatten har i alla dessa år handlat om just jobb. Bara invandrarna får jobb så kommer allt att lösa sig, har alla de här sagt alltid. Det händer ju inte. Det blir inte så. Och därför så måste man ställa sig frågan: varför är det så svårt för de här människorna att få jobb? Jo, det är för att de inte är svenskar. De är, de passar inte in i Sverige. Det är klart, att då är det svårt att få jobb. Det är klart, att då är det svårt att få jobb, då måste man ju få förutsättningar att bli just svensk. Man måste få förutsättning att passa in i Sverige. Men de här har i alla dessa år bemött nytillkomna på deras villkor, på deras språk, utifrån deras sedvänjor, utifrån deras kultur och då blir det detta splittrade samhälle och detta eviga utanförskap.»

Svenska Dagbladets lederskribent Ivar Arpi er blant de som har oppdaget at Åkessons fullstendige innlegg endrer innholdet. Åkesson gjør ikke noe annet enn hva han og hans parti har gjort hele tiden – de kritiserer en mislykket integrasjonspolitikk, og vil stille strengere krav til innvandrere når det gjelder å tilpasse seg svensk språk, kultur og sedvaner. Det er veien til jobb. Sitat:

«Man måste få förutsättning att passa inn i Sverige. Men de här (de andre partiene, min anm.) har i alla dessa år bemött nytillkomna på deras villkor, på deras språk, utifrån deras sedvänjor, utifrån deras kultur och då blir det detta splittrade samhälle och detta eviga utanförskap.»

Den etablerte integrasjonspolitikken har ikke virket, helt enkelt fordi det ikke er noen integrasjonspolitikk. I virkeligheten inviterer Åkesson innvandrerne inn i det svenske samfunnet ved at de lærer seg språket og tilpasser seg de normer og regler som gjelder i Sverige.

 

 

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.


Comments are closed.