Centerpartiets Annie Lööf. Foto: Stina Stjernkvist/TT / NTB scanpix
annonse
annonse

Centerpartiets Annie Löof møtte lørdag SD-leder Jimmie Åkesson til en siste duell før valget i Sverige, etter den omdiskuterte partilederdebatten fredag.

Under partilederdebatten kom SD-leder Jimmie Åkesson med sin omdiskuterte uttalelse om innvandrere, som i første omgang utløste en spontan reaksjon fra Lööf, som slo neven i bordet og avbrøt ham.

Temaet var innvandring da Åkesson blant annet sa dette: «Hvorfor er det så vanskelig for disse menneskene å få jobb? Jo, det er fordi de ikke er svenske. De passer ikke inn i Sverige».

annonse

– Da falt masken av Sverigedemokraternas leder, sa Lööf da de to møttes lørdag kveld i programmet «Bara politik» i Expressen TV.

– Det gjorde den ikke i det hele tatt, og jeg fikk ikke prate ferdig, innvendte Åkesson.

Han mener all oppmerksomheten under og etter fredagens debatt ble rettet mot første delen av uttalelsen hans, ikke mot hele poenget hans.

annonse

– Man må gi dem mulighet til å bli svensker for at de skal få en sjanse på svensk arbeidsmarked, sa Åkesson lørdag kveld.

NTB-TT

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon