Foto: Syrian Civil Defense White Helmets via AP
annonse
annonse

Søndagens angrep var rettet mot mål sør i Idlib, samt mot mål på landsbygda i den nordlige delen av naboprovinsen Hama, ifølge opplysninger fra den britiskbaserte eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

– Helikoptre fra regjeringsstyrkene har sluppet over 60 tønnebomber over landsbyen Hobait på den sørlige landsbygda i Idlib, sier SOHR-leder Rami Abdulrahman.

Minst to barn ble drept og seks andre mennesker skadd i angrepet, ifølge Abdulrahman.

annonse
Sykehus stengt etter angrep

I landsbyen Al-Latamneh i Hama gjennomførte russiske jagerfly minst 14 angrep mot opprørernes stillinger, opplyser SOHR.

Fem opprørere ble skadd, mens landsbyens underjordiske sykehus ble truffet i angrepene. Sykehuset måtte stenges som følge av skadene.

Minst 150 angrep

Også lørdag ble det gjennomført en rekke luftangrep i Idlib-provinsen. Her ble minst ni sivile drept, ifølge SOHR.

Totalt har minst 150 angrep blitt gjennomført lørdag og søndag.

annonse

De to siste dagene med bombing har tvunget over 5.000 mennesker til å flykte til tryggere områder lenger nord på landsbygda i Idlib, samt til den nordvestlige delen av Aleppo-provinsen, opplyste SOHR søndag.

Fredag holdt Russland, Iran og Tyrkia samtaler i Teheran der de diskuterte Idlib-provinsens skjebne.

Idlib-provinsen, som i hovedsak er kontrollert av opprørere, har blitt et oppsamlingssted for syriske opprørere og deres familier fra andre områder i Syria etter hvert som de har overgitt seg til myndighetene. Det bor anslagsvis 3 millioner sivile i provinsen. En tredel er internt fordrevne flyktninger.

NTB-DPA-AFP

(©NTB)

annonse

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon