Foto: Syrian Civil Defense White Helmets via AP
annonse

Søndagens angrep var rettet mot mål sør i Idlib, samt mot mål på landsbygda i den nordlige delen av naboprovinsen Hama, ifølge opplysninger fra den britiskbaserte eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

– Helikoptre fra regjeringsstyrkene har sluppet over 60 tønnebomber over landsbyen Hobait på den sørlige landsbygda i Idlib, sier SOHR-leder Rami Abdulrahman.

Minst to barn ble drept og seks andre mennesker skadd i angrepet, ifølge Abdulrahman.

annonse
Sykehus stengt etter angrep

I landsbyen Al-Latamneh i Hama gjennomførte russiske jagerfly minst 14 angrep mot opprørernes stillinger, opplyser SOHR.

Fem opprørere ble skadd, mens landsbyens underjordiske sykehus ble truffet i angrepene. Sykehuset måtte stenges som følge av skadene.

Minst 150 angrep

Også lørdag ble det gjennomført en rekke luftangrep i Idlib-provinsen. Her ble minst ni sivile drept, ifølge SOHR.

Totalt har minst 150 angrep blitt gjennomført lørdag og søndag.

De to siste dagene med bombing har tvunget over 5.000 mennesker til å flykte til tryggere områder lenger nord på landsbygda i Idlib, samt til den nordvestlige delen av Aleppo-provinsen, opplyste SOHR søndag.

Fredag holdt Russland, Iran og Tyrkia samtaler i Teheran der de diskuterte Idlib-provinsens skjebne.

annonse

Idlib-provinsen, som i hovedsak er kontrollert av opprørere, har blitt et oppsamlingssted for syriske opprørere og deres familier fra andre områder i Syria etter hvert som de har overgitt seg til myndighetene. Det bor anslagsvis 3 millioner sivile i provinsen. En tredel er internt fordrevne flyktninger.

NTB-DPA-AFP

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.