En 51 år gammel ingeniør er tiltalt for terrorplanlegging. Rettssaken har pågått i Asker og Bærum tingrett. Tiltalte til venstre og advokat Brynjar Meling til høyre i bildet. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
annonse
annonse

Aktor ber om tre års fengsel for ingeniøren som er tiltalt for terroroppfordring og opplæring.

Rettssaken pågår i Asker og Bærum tingrett. Mannen har nektet straffskyld og mannens forsvarer, advokat Brynjar Meling, sier til NTB onsdag at an vil kreve full frifinnelse for sin klient.

Statsadvokat Fredrik G. Ranke la onsdag ettermiddag ned påstand om tre år fengsel for den 51 år gamle mannen.

annonse

Han var på jobb hos Aker Solutions på Fornebu da PST dukket opp på kontoret i mai 2015 og pågrep ham.

Han tiltalt for å ha delt en bombeoppskrift, oppfordret til å true syriske helikopterpiloter og deres familier, samt oppfordret til tortur og drap på en jordansk pilot som IS hadde tatt til fange.

Under sin forklaring i retten la mannen ikke skjul på at han har støttet IS på nettet, men sa at dette var for å «markedsføre» seg overfor ekstremistgruppen.

– Jeg ønsket å bli invitert av en av lederne i IS. Da kunne jeg dra til dem, og jeg kunne kjempe mot dem innenfra. Jeg ville bli en kreftcelle i kroppen deres, som til slutt langsomt skulle drepe hele kroppen.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon