Foto: AP Photo/Tim Ireland
annonse
annonse

Den beryktede hatpredikaten og muslimske ekstremisten Anjem Choudary, som kan knyttes til flere terrorangrep i Storbritannia, vil løslates neste måned og gå fri, etter litt mer enn to år i fengsel.

Choudary ble dømt i august 2016, for å ha oppfordret muslimer til å støtte IS-terrorister i en rekke YouTube-videoer, etter å prediket radikal islam og anti-vestlige budskap i en årrekke, både i gatene og i hovedstrømsmediene.

Ekstremisten ble idømt en fengselsstraff på fem og et halvt år, men vil slippes ut etter å ha sonet mindre en halvparten av dette. Storbritannias fengselsminister Rory Stewart sier imidlertid til Evening Standard at Choudary fortsatt er en «dypt pernisiøs, destabiliserende påvirkning», og at predikanter som ham aldri vil forandre seg.

annonse

Ministeren mener derfor at om en slik person ikke kan innesperret, så må et sammensurium av britiske sikkerhetstjenester, kjent som MAPPA, holde dem under strikt oppsyn.

– Vi må plassere et veldig rikt, fullstendig MAPPA-bånd rundt dem som inkluderer alt til og med MI5, sier Stewart.

Ministeren har også annonsert at myndighetene planlegger å et trene et «elitekorps» bestående av 25 muslimske lærde, som angivelig skal deradikalisere det økende antallet terrorister i britiske fengsler.

annonse

På tross av at Choudary løslates, mener fengselsministeren at dette er «farlig for oss alle».

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon