Finanspolitisk talsmann Henrik Asheim (H). Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
annonse

Høyre er fornøyd med Aps innstrammingsforslag i asylpolitikken, men tviler på om det blir partiets nye politikk.

annonse
annonse

Utvalgsleder Masud Gharahkhanis strenge linje ser ut til å ha vunnet fram i Arbeiderpartiets migrasjonsutvalg, mener Høyres finanspolitiske talsmann Henrik Asheim.

annonse

– Her er det mye som er positivt og mye som regjeringen allerede gjør. Men det gjenstår å se hva som blir utfallet av behandlingen i partiet. Det er grunn til å frykte at forslagene vil ha større sjanse til å bli vedtatt på et Høyre-landsmøte enn et Ap-landsmøte, sier Asheim til NTB.

Han legger til at det er uklart hvor Ap skal finne penger til den såkalte solidaritetspotten, som skal hjelpe flyktninger i nærområdene.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Utviklingsminister Nikolai Astrup (H) utdyper:

– Hvis Ap vil bruke 5 milliarder kroner totalt, så er dette veldig puslete sammenlignet med den satsingen regjeringen allerede gjør i nærområdene. Hvis de vil bruke 5 milliarder ekstra, må pengene tas fra et sted. De sier de vil bruke penger fra bistandsbudsjettet i Norge, men her er det lite å hente. Så skal de ta fra den generelle veksten i bistandsbudsjettet. Det er vanskelig å tolke det annerledes enn at dette vil ramme de aller fattigste i landene sør for Sahara – noe det er all grunn til å advare mot, sier Astrup.

Han peker på at det i så fall er fra land med størst befolkningsvekst og det største migrasjonspotensialet som vil bli rammet. Det vil igjen øke faren for en langt større migrasjonsbølge mot Europa på lengre sikt, mener utviklingsministeren.

(©NTB)

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.