Finanspolitisk talsmann Henrik Asheim (H). Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
annonse
annonse

Høyre er fornøyd med Aps innstrammingsforslag i asylpolitikken, men tviler på om det blir partiets nye politikk.

Utvalgsleder Masud Gharahkhanis strenge linje ser ut til å ha vunnet fram i Arbeiderpartiets migrasjonsutvalg, mener Høyres finanspolitiske talsmann Henrik Asheim.

– Her er det mye som er positivt og mye som regjeringen allerede gjør. Men det gjenstår å se hva som blir utfallet av behandlingen i partiet. Det er grunn til å frykte at forslagene vil ha større sjanse til å bli vedtatt på et Høyre-landsmøte enn et Ap-landsmøte, sier Asheim til NTB.

annonse

Han legger til at det er uklart hvor Ap skal finne penger til den såkalte solidaritetspotten, som skal hjelpe flyktninger i nærområdene.

Utviklingsminister Nikolai Astrup (H) utdyper:

– Hvis Ap vil bruke 5 milliarder kroner totalt, så er dette veldig puslete sammenlignet med den satsingen regjeringen allerede gjør i nærområdene. Hvis de vil bruke 5 milliarder ekstra, må pengene tas fra et sted. De sier de vil bruke penger fra bistandsbudsjettet i Norge, men her er det lite å hente. Så skal de ta fra den generelle veksten i bistandsbudsjettet. Det er vanskelig å tolke det annerledes enn at dette vil ramme de aller fattigste i landene sør for Sahara – noe det er all grunn til å advare mot, sier Astrup.

annonse

Han peker på at det i så fall er fra land med størst befolkningsvekst og det største migrasjonspotensialet som vil bli rammet. Det vil igjen øke faren for en langt større migrasjonsbølge mot Europa på lengre sikt, mener utviklingsministeren.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon