Bodø 20180905. Nederlenderen Arjen Kamphuis er savnet i Norge. Venner hevder han har tatt toget fra Bodø stasjon (bildet) til Trondheim. Han ble sist sett da han sjekket ut av Hotell Scandic i Bodø 20. august i år. Foto: Per-Inge Johnsen / NTB scanpix

Politiet har ID-papirene til den savnede Arjen Kamphuis etter at en fisker plukket opp «en flytende gjenstand» fra sjøen mellom Fauske og Rognan, ifølge TV 2.

Politiet er sikre på at det er Kamphuis’ eiendeler som tirsdag kveld ble funnet i sjøen ved Kvænfloget, som ligger mellom Fauske og Rognan i Nordland. Blant eiendelene er ID-papirene til den savnede nederlenderen, etter det TV 2 erfarer.

Ifølge lokale fiskere kan gjenstandene har blitt ført med havstrømmene et par mil utover fjorden, hvis Kamphuis enten har falt i havet ved Rognan eller har kastet fra seg eiendeler her.

To etterforskere fra politiet i Nederland er nå i Bodø for å bistå i etterforskningen. Også Kripos bistår Nordland politidistrikt i den omfattende etterforskningen.

Ingen funn

Siste sikre observasjon av Kamphuis var i Bodø 20. august. Hva som er skjedd siden er ikke klart. Etter at funnet ble gjort tirsdag kveld, er det gjennomført omfattende søk i området der funnet ble gjort uten at det ble gjort nye funn. Det er søkt i store deler av Skjerstadfjorden. Også helikopter har søkt i strandsonen.

Politiet vil ikke gå i detalj om hva som ble funnet flytende i fjorden, men bekrefter at det dreier seg om “en gjenstand” og omtaler eiendeler. I en pressemelding opplyser Nordland politidistrikt at funnet knyttes til Kamphuis. Politiet er sikre på at eiendelene tilhører savnede.

– Av hensyn til den pågående etterforskningen kan ikke politiet gå ut med hvilke eiendeler det dreier seg om, opplyser politidistriktet.

-Tok toget

Politiet skriver at de antar nederlenderen tok et lokaltog fra Bodø til Rognan 20. august og at han ankom bestemmelsesstedet klokka 17.29. Hva som er skjedd videre er uklart og politiet ber personer som kan ha sett noe om å melde seg. Det gjelder observasjonen knyttet til denne reisen og til bevegelser i Indre Salten-området 20. august og påfølgende dager.

I forrige uke gikk politiet ut med opplysningen om at nederlenderens mobiltelefon slo inn i Stavanger-området 30. august i rundt 20 minutter. I løpet av denne tiden blir simkortet i telefonen byttet. Et nederlandsk simkort fjernes og erstattes av et tysk, ifølge TV 2. Begge telefonnumrene knyttes til Kamphuis.

WikiLeaks

Det var Kripos som 29. august mottok en henvendelse fra nederlandsk politi om den savnede mannen. Saken ble deretter overført til lokalt politi som altså ba om og fikk bistand.

Kamphuis beskrives som en kollega av WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange, sikkerhetsekspert og forfatter av en bok om informasjonssikkerhet for journalister.

Politiet holder fortsatt alle muligheter åpne, både at Kamphuis holder seg skjult fordi han vil det, at han har vært utsatt for en ulykke eller at det har tilstøtt ham noe kriminelt, ifølge uttalelser politijurist Trond Lakselvhaug ga Åsted Norge denne uka

(©NTB)

[email protected]

Annonser

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]