John Glenn Robertsen
Lærer
USAs president Donald Trump. Foto: Rex/shutterstock
Del saken
 • 165
 •  
 •  
 •  
 •  

Flere og flere spør seg nå om USA har en forkvaklet president – en som er uskikket til sitt embede. Tidligere president Barack Obama uttalte en gang at han ofte møtte statsledere som ikke var vel bevart. Han konkluderte med at mange land har mer eller mindre gale ledere.

Donald Trump burde aldri ha blitt valgt til president. Han var forretningsmann og reality-klovn på TV – der høydepunktet var å sparke folk. Samtidig må det sies at Demokratene burde ha hostet opp en bedre presidentkandidat enn Hillary Clinton. Det er bare å minne om Whitewater-saken.

Men Trump trumfer alle gale amerikanske presidenter. Han agerer som nærmest et nettroll på Twitter der han først velsigner for dermed forbanne samme person – alt etter dagsformen.

Tidligere president George W. Bush fikk mye pepper, men hans store problem var mektige og manipulerende medarbeidere i toppledelsen. Bush hadde dòg sin karisma – og han var ofte i godt humør.

Trump ligner litt på Herbert Hoover (president 1929 – 1933). Han forstod ikke nødvendigheten av høye nok skatter, og Hoover var som Trump utstyrt med særdeles dårlig kommunikasjonsevner – og han oppførte seg mange ganger svært ufint og kynisk ovenfor sine motstandere.

Det snakkes mye om president Putin i Russland – hvor farlig og ustabil han er. Det tror jeg er en stor overdrivelse. Russland har mer enn nok med sine utfordringer. Trump derimot er usikkerheten selv. Når presidentens egne statsråder har lekt med tanken å få han fjernet så sier det veldig mye. Jeg vil tro de rett og slett er flau over å ha en slik leder.

Den amerikanske borgerkrigens nordstatsgeneral Ulysses S. Grant gjorde suksess som krigsleder. Men da hans presidentperiode var over ble han husket som en mann full av inkompetanse og uredelighet. Donald Trump ligger veldig godt an.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 165
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]