Foto: Johan NILSSON / TT News Agency / AFP / Sweden OUT
annonse
annonse

Dalai Lama sier det åpenbare, det som europeere selv ikke kan si uten å bli beskyldt for «rasisme». Europa tilhører europeerne. Jeg har sagt det flere ganger, og hver gang blir det brukt imot meg av et eller annet venstreradikalt fjols, som et bevis på et jeg er etnonasjonalist, fascist eller lignende.

Skjellsordene gjør ikke konstateringen mindre sann. Norge ble aldri et fritt land for å være et tilfluktssted for alle som skulle ha ressurser nok til å ta seg hit ulovlig fra fjerne kulturer. Norge ble fritt for å være en nasjonalstat, et hjem for det norske folk, og vår kultur. Europa er selvfølgelig europeernes hjem, slik er det og slik skal det være.

Det er imidlertid viktig at man forstår at europeere og nordmenn ikke er statiske, etniske grupperinger. Etnisiteter flyter over i hverandre. En del som har innvandret til Norge og Europa, og deres etterkommere, har gjort seg fortjent til å bli en del av vårt fellesskap. De har tatt til seg vår identitet, vår kultur, de er blitt en del av oss. Dette handler også om dem. Derfor er det viktig å forstå at budskapet bak «Europa for europeere» ikke handler om europeere i en strikt, etnisk betydning.

annonse

Men alle som nå kaller Europa sitt hjem, er ikke europeere, og har ikke rett på våre hjemland.

Europeiske land i vest har ført en ekstrem innvandringspolitikk de siste årene, noe som har ledet til at det er blitt dannet ikke-vestlige, ikke-europeiske, ekstremt patriarkalske enklaver, der muslimsk æreskultur dominerer stadig mer. Dette undergraver på sikt våre nasjonalstater, og således også alt vi har bygget vårt samfunn videre på.

Nå finnes det mennesker i Europa som jobber for kjønnsegregerte svømmehaller og kjønnssegregert kollektivtransport, som får lærere i skolen til kontrollere at døtrene har på seg slør, som plasserer kvinner bakerst i sine gudshus, som ikke håndhilser på det motsatte kjønn, som vil forby homofili og innskrenke vår rett til blasfemi. Og jeg beklager ikke for at jeg sier dette; Europa er ikke for dem.

annonse

Av og til trenger vi noen utenforstående til å fortelle oss det åpenbare. Takk, Dalai Lama.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon