Maria Zähler
Kommentator
Foto: Johan NILSSON / TT News Agency / AFP / Sweden OUT
Del saken
 • 2K
 •  
 •  
 •  
 •  

Dalai Lama sier det åpenbare, det som europeere selv ikke kan si uten å bli beskyldt for «rasisme». Europa tilhører europeerne. Jeg har sagt det flere ganger, og hver gang blir det brukt imot meg av et eller annet venstreradikalt fjols, som et bevis på et jeg er etnonasjonalist, fascist eller lignende.

Skjellsordene gjør ikke konstateringen mindre sann. Norge ble aldri et fritt land for å være et tilfluktssted for alle som skulle ha ressurser nok til å ta seg hit ulovlig fra fjerne kulturer. Norge ble fritt for å være en nasjonalstat, et hjem for det norske folk, og vår kultur. Europa er selvfølgelig europeernes hjem, slik er det og slik skal det være.

Det er imidlertid viktig at man forstår at europeere og nordmenn ikke er statiske, etniske grupperinger. Etnisiteter flyter over i hverandre. En del som har innvandret til Norge og Europa, og deres etterkommere, har gjort seg fortjent til å bli en del av vårt fellesskap. De har tatt til seg vår identitet, vår kultur, de er blitt en del av oss. Dette handler også om dem. Derfor er det viktig å forstå at budskapet bak «Europa for europeere» ikke handler om europeere i en strikt, etnisk betydning.

Men alle som nå kaller Europa sitt hjem, er ikke europeere, og har ikke rett på våre hjemland.

Europeiske land i vest har ført en ekstrem innvandringspolitikk de siste årene, noe som har ledet til at det er blitt dannet ikke-vestlige, ikke-europeiske, ekstremt patriarkalske enklaver, der muslimsk æreskultur dominerer stadig mer. Dette undergraver på sikt våre nasjonalstater, og således også alt vi har bygget vårt samfunn videre på.

Nå finnes det mennesker i Europa som jobber for kjønnsegregerte svømmehaller og kjønnssegregert kollektivtransport, som får lærere i skolen til kontrollere at døtrene har på seg slør, som plasserer kvinner bakerst i sine gudshus, som ikke håndhilser på det motsatte kjønn, som vil forby homofili og innskrenke vår rett til blasfemi. Og jeg beklager ikke for at jeg sier dette; Europa er ikke for dem.

Av og til trenger vi noen utenforstående til å fortelle oss det åpenbare. Takk, Dalai Lama.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 2K
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]