Illustrasjonsbilde. REUTERS/Peter Nicholls/File Photo
annonse
De to mennene som Storbritannia har siktet for drapsforsøket på Sergej Skripal og hans datter, sier i et intervju med russisk TV at de var i Salisbury på ferie.
annonse

– Våre venner har i lang tid anbefalt oss å reise til denne vakre byen, sier Aleksandr Petrov i et intervju med den statlige russiske nyhetskanalen RT torsdag.

Storbritannia siktet i forrige uke Petrov og Ruslan Bosjirov, for å ha forsøkt å drepe den tidligere russiske spionen Sergej Skripal og hans datter Julia med nervegiften novitsjok i Salisbury i mars.

Ifølge britene er de to mennene etter alt å dømme agenter fra den russiske militære etterretningstjenesten GRU. Russlands president Vladimir Putin avviste onsdag dette og sa at de to mennene er sivile.

annonse

De to mennene nekter for å ha noe med drapsforsøket å gjøre og at de jobber for den russiske etterretningstjenesten. Bosjirov viser blant annet til at Salisbury har en vakker katedral som de ønsket å besøke.

– Fra starten planla vi å dra til London, og ha det gøy. Det var ikke en forretningsreise. Vi tenkte å besøke London, og så dra til Salisbury, sier Bosjirov.

(©NTB)

annonse

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon