Illustrasjonsbilde Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
Del saken
 • 12
 •  
 •  
 •  
 •  

Et nettverk som skal ha tvunget mennesker til Sverige for å tigge, antas å ha ført et millionbeløp ut av landet.

Åtte menn tiltales nå for menneskehandel i Växjö. Det skal være snakk om rundt 60 ofre.

Ifølge tiltalen skal flere tiggere ha blitt mishandlet hvis de sovnet eller ikke fikk inn nok penger. Andre skal ha blitt pålagt «bøter», og hvis de ikke klarte å få tak i nok mat, fikk de heller ingen.

Sju av de tiltalte er bulgarske statsborgere. En svenske er i tillegg tiltalt for medvirkning til menneskehandel. Alle nekter straffskyld.

– Vi mener at gjerningsmennene har utnyttet ofrenes situasjon i Bulgaria. Forholdene deres har vært dårlige, og de har blitt utnyttet. Vel fremme i Sverige har de blitt tvunget av gjerningsmennene til å tigge, sier statsadvokat Måns Biörklund.

Menneskehandelen skal ha pågått i perioden fra januar 2016 til desember 2017 da politiet rullet opp nettverket gjennom flere aksjoner i Kronobergs og Kalmars län. Politiet kom på sporet etter at en tigger ble bortført og grovt mishandlet.

– Det er millionbeløp som er ført ut, og vi ser at en aksjon i Bulgaria har sikret store verdier, blant annet kjøretøy, sier Mattias Sigfridsson i det svenske politiets region Syd.

13 ofre skal vitne når saken kommer opp senere i høst.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 12
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]