Illustrasjonsbilde Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
annonse

Et nettverk som skal ha tvunget mennesker til Sverige for å tigge, antas å ha ført et millionbeløp ut av landet.

annonse

Åtte menn tiltales nå for menneskehandel i Växjö. Det skal være snakk om rundt 60 ofre.

annonse

Ifølge tiltalen skal flere tiggere ha blitt mishandlet hvis de sovnet eller ikke fikk inn nok penger. Andre skal ha blitt pålagt «bøter», og hvis de ikke klarte å få tak i nok mat, fikk de heller ingen.

Sju av de tiltalte er bulgarske statsborgere. En svenske er i tillegg tiltalt for medvirkning til menneskehandel. Alle nekter straffskyld.

– Vi mener at gjerningsmennene har utnyttet ofrenes situasjon i Bulgaria. Forholdene deres har vært dårlige, og de har blitt utnyttet. Vel fremme i Sverige har de blitt tvunget av gjerningsmennene til å tigge, sier statsadvokat Måns Biörklund.

annonse
annonse

Menneskehandelen skal ha pågått i perioden fra januar 2016 til desember 2017 da politiet rullet opp nettverket gjennom flere aksjoner i Kronobergs og Kalmars län. Politiet kom på sporet etter at en tigger ble bortført og grovt mishandlet.

– Det er millionbeløp som er ført ut, og vi ser at en aksjon i Bulgaria har sikret store verdier, blant annet kjøretøy, sier Mattias Sigfridsson i det svenske politiets region Syd.

13 ofre skal vitne når saken kommer opp senere i høst.

annonse
Reklame

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.